Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Sinilevätilanne pääosin hyvä Kaakkois-Suomessa, muutamilla järvillä kukintoja (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

Kuluneella viikolla ei ole havaittu sinileväesiintymiä Kaakkois-Suomen järvi- ja merialueiden vakituisilla leväseurantapaikoilla. Alkuviikosta tulleiden yleisöilmoitusten perusteella muutamilla Kaakkois-Suomen järvillä on kuitenkin havaittu sinileväesiintymiä rannoilla ja lahdenpoukamissa. Vähäisiä määriä levää on kahden yleisöilmoituksen perusteella havaittu Kouvolan Aholanjärvellä. Runsaista esiintymistä on tullut yleisöilmoituksia Luumäeltä Kivijärven Pajainlahdesta ja Iitin Urajärveltä Noidanniemestä. Urajärven uimarannan vakituisella seurantapaikalla ei kuitenkaan tiistaina havaittu sinilevää. Leväesiintymät voivatkin olla hyvin paikallisia ja kerääntyä tuulen alapuolisiin rantoihin. Juhannusviikonloppuna oli yleisöhavaintojen perusteella runsaita esiintymiä yksittäisillä paikoilla Ruokolahdessa Haapavedellä, Luumäellä Kivijärvellä ja Lemin Lahnajärvellä.

Pintavesi Kaakkois-Suomen järvissä on lämmennyt edellisviikosta ja vesien lämpötila on nyt ajankohtaan nähden tavanomainen. Pintaveden lämpötila järvissä on noin 16–21 astetta. Sinilevätilanne voi tällä hetkellä vaihdella nopeastikin säiden mukaan. Mikäli veteen ilmaantuu silminnähden runsaasti levää, veden käyttöä uimiseen tulee välttää, eikä leväpitoista vettä tule käyttää talous-, sauna- eikä löylyvetenä. Pieniä lapsia ja kotieläimiä ei tule päästää uimaan, jos vedessä on runsaasti levää.

Levähavaintoja on mahdollista tarkastella Järviwiki/Meriwiki-verkkopalvelussa. Kaakkois-Suomen alueelta tehdyt levähavainnot voi ilmoittaa Kaakkois-Suomen levälinjalle, puh. 040 767 5388 tai sähköpostitse osoitteeseen: levaseuranta.kaakkois-suomi(at)ely-keskus.fi. Levänäytteen lähettämisestä on sovittava erikseen.

Verkossa:

Lisätietoja:

Hydrobiologi Jouni Törrönen 
s-posti:jouni.torronen(at)ely-keskus.fi  
puh. 0295 029 296

Suunnittelija Tiina Ahokas
s-posti: tiina.ahokas(at)ely-keskus.fi
puh. 050 3512 259

 


Regional information