Navigeringsmeny
Tiedotteet 2014

Pressmeddelanden 2014

Pressmeddelanden 2014

Uusi Lautta.net -palvelu sivusto avuksi saaristoliikenteen aikataulu- ja reittihakuun (Uudenmaan ELY-keskus)

Varsinais-Suomen ELY-keskus on julkaissut Lautta.net -palvelun, joka sisältää koko maan yhteysalus- ja maantielauttaliikenteen aikataulu- ja reittihaun sekä linjakartat. Palvelu tarjoaa myös Turun saariston linja-autoliikenteen aikataulut reitti- tai paikkahaulla. Myös yksityistielossit ovat palvelun piirissä. Reittiopas toimii tällä hetkellä Turun saariston rengastiellä. Ruotsinkielinen palvelu löytyy osoitteesta farja.fi ja englanninkielinen palvelu osoitteesta ferry.fi. Palvelusta on jo saatu positiivista palautetta käyttäjiltä.

Sivustoa tullaan kehittämään saamamme käyttäjäpalautteen perusteella. Palautetta voi antaa portaalissa olevalla palautelomakkeella.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksella on jo pidempään ollut tarve tällaisen palvelun luomiseksi, sillä asiakkaat ovat kokeneet saaristomatkojen suunnittelun hankalaksi ilman aikataulu- ja reittihakuohjelmaa. Hankkeen on nyt toteuttanut yhteistyössä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa konsultti Lauri Häme, joka on aiemminkin ollut mukana vastaavien reittihakuohjelmien suunnittelussa ja toteuttamisessa liikennehallinnossa.

Vähäisen kysynnän takia Varsinais-Suomen ELY-keskus ei julkaise enää painettuja aikatauluvihkoja. Reittikohtaiset aikataulut löytyvät myös saaristoliikenne -sivulta.

 

Maantielautta- ja yhteysalusliikenteen hoito on keskitetty valtakunnallisesti Varsinais-Suomen ELY-keskukselle. Varsinais-Suomen ELY-keskus vastaa 9 yhteysalusreitin liikenneyhteyksistä sekä 41 lauttapaikasta. Lisäksi ELY-keskus avustaa yksityisiä lossiyhteyksiä ja yhteysalusliikennettä Sipoon ja Raaseporin saaristoissa sekä Saariston Rengasteillä. Maantielauttapaikoista suurin osa sijaitsee Turun saaristossa ja Itä-Suomen järvialueella.

 

 


Regional information