Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2019

Ympäristöpolitiikasta työkalu maakunnan ympäristöpäätöksentekoon (Pohjois-Savo)

Pohjois-Savon maakuntauudistuksen valmistelun yhteydessä laadittiin ympäristöpolitiikkaa uuden maakunnan strategiaa varten. Työhön liittyen toteutettiin mm. asiantuntijahaastatteluita ja asukaskysely. Vaikka maakuntauudistus keskeytyi, ei ympäristöpolitiikkatyö pysähtynyt, vaan se jatkuu. Pohjois-Savon ympäristöpolitiikkatyötä pidetään kevään mittaan esillä nostamalla Pohjois-Savon ELY-keskuksen Twitter-tilille keskeisiä ympäristökysymyksiä pohdinnan ja keskustelun herättelemiseksi.

Ympäristökysymykset korostuvat koko ajan ja ratkaisuja kaivataan. – Ympäristöpolitiikalla pyritään nimenomaan ratkaisemaan ympäristökysymyksiä, toteaa Pohjois-Savon ELY-keskuksen johtaja Jari Mutanen. Ympäristöön liittyvillä päätöksillä on vaikutusta ihmisten hyvinvointiin ja talouteen. Siksi ratkaisuja voidaan tehdä eri näkökulmista. - Näkökulmien yhteen sovittaminen on ympäristöpolitiikassa keskeistä ja tärkeää, jotta ympäristökysymysten ratkaisut koetaan oikeudenmukaisiksi, Mutanen korostaa.

- Pohjois-Savon ympäristöpolitiikka tuo asiantuntijoiden, asukkaiden ja toimijoiden esittämät ympäristöratkaisut päättäjien tietoon ja osoittaa niiden vaikutukset. Tavoitteena on tuottaa päättäjille työkalu, joka auttaa linjaamaan maakunnan ympäristöpolitiikkaa, Mutanen kertoo ympäristöpolitiikkatyöstä.

Pohjois-Savon ympäristöpolitiikkatyötä pidetään kevään mittaan esillä julkaisemalla Twitterissä muutaman viikon ajan, avainsanalla #halutuinympäristö, keskeisiä eri asiantuntijoiden nostamia ympäristökysymyksiä. Kysymykset toimivat pohdinnan ja keskustelun herättäjinä eri ympäristöteemoista. Esimerkkeinä kysymyksistä ovat mm. seuraavat: Kuinka vastaamme Pohjois-Savossa ilmastonmuutoksen asettamiin haasteisiin? Kuinka toimimme kestävästi herkkien vesistöjemme äärellä?

Pohjois-Savon ELY-keskus on valmistellut maakunnan ympäristöpolitiikkaa ja valmistelutyö on tarkoitus saada päätökseen kesäkuussa 2019. Syksyllä politiikka linjataan lopullisesti ja sitä toivotaan hyödynnettävän maakunnallisessa päätöksenteossa.

Lisätietoja

Pohjois-Savon ELY-keskus
Johtaja Jari Mutanen, jari.mutanen(at)ely-keskus.fi, p. 0295 026 830
Ympäristöasiantuntija Arto Saari, arto.saari(at)ely-keskus.fi, p. 050 351 2635


Regional information