Navigeringsmeny
Uutiset 2016 sv

Nyheter 2016

Nyheter 2016

Porokellosta on ollut jo hyötyä ammattiautoilijoille (Lappi)

Lapin ELY-keskus toteutti Porokello-puhelimen käyttäjille käyttäjätyytyväisyyskyselyn 9.9.2016 - 19.9.2016. Kysely toteutettiin sähköpostikyselynä 457 Porokellon käyttäjille ja siihen vastasi 110 käyttäjää. Ammattiautoilijat ovat kyselyn mukaan tyytyväisiä Porokelloon kokonaisuutena (93 %) ja heidän mukaansa Porokellosta on jo hyötyä (62 %). 95 prosenttia vastaajista uskoo, että palvelulla on mahdollista vähentää porokolareita ja sama määrä ammattiautoilijoista (95 %) suosittelee Porokellon käyttöä kollegoilleen.

Kyselyn tarkemmat tulokset ovat nähtävissä osoitteessa http://www.surveymonkey.com/results/SM-NML6V6LX  (linkki osoitteeseen löytyy myös Porokellon Facebook sivuilta).

Porokello-laitteiden jakaminen ammattiautoilijoille porovaroittamisen välineeksi aloitettiin juhannusviikolla. Nyt kolme kuukautta myöhemmin laitteita on jaettu 614 kappaletta ja muutama kymmenen tilausta odottaa toimitustaan. Koska useimmilla laitteilla on useampi käyttäjä, on Porokello palvelulla jo yli tuhat käyttäjää poronhoitoalueella.

Porokello on Lapin ELY-keskuksen hallinnoima tutkimus- ja kehityshanke, missä mobiiliteknologiaa hyödyntäen luodaan uusi älyliikenteen palvelu porovaroittamiseen.

Lisätietoja: projektipäällikkö Maria Timo-Huhtala, puh. 040 550 8818

www.facebook.com/porokello

www.twitter.com/porokello

www.porokello.fi

 

 

 


Regional information