Navigeringsmeny
Uutiset 2015

Nyheter 2015

Nyheter

Oma Yritys-Suomi -palvelu helpottaa yrittäjän arkea

Yritystoiminnan suunnittelu ja yritysasioiden hoitaminen on seurannut viime vuosina vallalla ollutta trendiä ja siirtynyt verkkoon. Työ- ja elinkeinoministeriön koordinoimassa Oma Yritys-Suomi -palvelussa on jo 17 000 käyttäjää ympäri Suomen.

Mikkelin seudun uusyrityskeskus Dynamon toimitusjohtaja ja yritysneuvoja Antti Pajatsalo on auttanut mikkeliläisiä perustamaan ja kehittämään yrityksiä jo neljän vuoden ajan. Oma Yritys-Suomi -palvelu on tullut osaksi hänen neuvontatyötään ja arkeaan.

- Autan erityisesti aloittavia yrittäjiä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa, kuten liikeidean kehittämisessä ja liiketoimintasuunnitelman arvioinnissa. Kannattavuus- ja rahoituslaskelmia sekä markkinointipuolta jumppaamme myös paljon yhdessä, hän kertoo.

Pajatsalo, joka on itsekin taustaltaan yrittäjä, näkee Oma Yritys-Suomen hyödyllisenä yrittäjän tai sellaiseksi aikovan näkökulmasta.

- Oma Yritys-Suomi on palvelu, jonne on koottu paljon yrittäjälle hyödyllistä tietoa yhteen paikkaan. Sen työkalut ovat hyviä yritystoiminnan suunnitteluun.

Tietoa ja työkaluja yrittäjän käyttöön

Oma Yritys-Suomi -palvelu sisältää tietoa, työkaluja sekä lupa- ja palveluhakemistoja niin aloittavien yritysten kuin jo toiminnassa olevien yritysten tarpeisiin. Palvelusta löytyviä työkaluja ovat muun muassa yrittäjätesti, liiketoimintasuunnitelma, yrityksen kehittämiskartoitustyökalu, velvoitteiden vuosikello sekä kansainvälistymissuunnitelma.

- Oma Yritys-Suomi -palveluun voi lisätä ja tallentaa kätevästi omia dokumentteja. Lisäksi yritysneuvojan voi kutsua omaan työtilaan ja pyytää häneltä kommentteja esimerkiksi omaan liiketoimintasuunnitelmaan ja siihen liittyviin laskelmiin, Pajatsalo kertoo.

Oma Yritys-Suomi -palvelua kehitetään jatkuvasti. Tulevaisuudessa palvelun avulla on mahdollista hakea julkista rahoitusta, antaa liiketoiminnassa tarvittavia ilmoituksia ja hakea vaadittavia lupia sekä hoitaa yritystoimintaan ja työnantajuuteen liittyvät velvoitteet sähköisesti.

- Oma Yritys-Suomi -palvelu tukee hyvin henkilökohtaista neuvontaa. Asiakkaat voivat valmistella monia asioita itsenäisesti palvelussa ennen tapaamista, mikä säästää molempien osapuolten aikaa, Pajatsalo summaa.

Oma Yritys-Suomi -palvelu

  • Digitaalinen työtila, joka kokoaa yrittäjän tarvitseman tiedon, työkalut ja palvelut yhteen
  • Helpottaa yrityksen perustamista ja asiointia
  • Käytettävissä 24/7 maksutta
  • Osa Yritys-Suomi-kokonaisuutta, jota koordinoi työ- ja elinkeinoministeriö
  • Tutustu osoitteessa: oma.yrityssuomi.fi

Lisätietoa:

 


Regional information