Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

ELY-keskus kartoittaa vesiliikennerajoitusmerkkien kuntoa (Keski-Suomi)

Keski-Suomen ELY-keskus on päättänyt tehdä maastotarkastuksen kaikille rajoitusalueiden merkeille. Osa merkeistä tarkastettiin jo viime kesänä, ja loput maastokäynnit on tarkoitus tehdä tämän vuoden aikana. Vastaavaa tarkastelua ei ole aiemmin tehty.

Virallisten vesiväylien ulkopuoliset merkit ovat monin paikoin huonokuntoisia, kallistuneita tai kaatuneita. Joidenkin merkkien näkyvyys on erittäin huono kasvillisuuden vuoksi. Osa merkeistä on joutunut ilkivallan kohteeksi. Joiltakin rajoitusalueilta myös puuttuu merkkejä.


Merkki on kaatunut, Venejoki, Hankasalmi

Vesiliikennerajoitukset ovat useimmiten nopeusrajoituksia. Rajoituksilla on kielletty myös aallokon aiheuttamista tai moottoriveneellä ajamista.

Vesiliikennelain 19 §:n mukaan kiellon tai rajoituksen merkitsemisestä yleisellä kulkuväylällä vastaa väylänpitäjä ja muualla se kunta, jonka aluetta kielto tai rajoitus koskee. Virallisten vesiväylien merkeistä vastaa Liikenneviraston Väylänpito-toimiala. Myös kunnossapitovastuu on em. tahoilla. Kartoituksessa havaitut puutteet ilmoitetaan kunnossapitovastuussa olevalle tahoille, ja puutteet kehotetaan korjaamaan määräajassa.


Merkki on jäänyt metsän saartamaksi, Saalahti, Jyväskylä

Kartoituksen tavoitteena on lisätä rajoitusmerkkien havaittavuutta, jolloin niiden noudattaminenkin lisääntyy. Näin edistetään vesilläliikkujien turvallisuutta.

Keski-Suomen ELY-keskus ja sen edeltäjävirastot ovat antaneet vuosikymmenien kuluessa Keski-Suomen alueelle noin 70 vesiliikenteen rajoituspäätöstä. Ensimmäiset rajoitukset annettiin jo 1960-luvulla. Tuorein päätös on vuodelta 2007.

Vesiliikennerajoitusalueet Keski-Suomessa (www.ymparisto.fi)

Lisätietoja:

Suunnitteluinsinööri Lauri Kaisto, p. 0295 024 752, lauri.kaisto[at]ely-keskus.fi

 


Regional information