Navigeringsmeny
Uutiset 2017

Nyheter 2017

Nyheter 2017

Alueelliset kehitysnäkymät julkaistaan 11.4. Kajaanissa -  myönteinen vire levinnyt koko Suomeen

Alueellisten kehitysnäkymien julkistamisseminaari kevään 2017 näkymistä järjestetään tiistaina 11.4. klo 9.00-11.00 Kajaanissa. Tilaisuutta on mahdollista seurata live-lähetyksenä  (klikkaa alkaneen Live-lähetyksen linkkiä).

Tilaisuuden avaa ELY-keskuksen johtaja Jaana Korhonen. Raportin tulokset esittelee strategiajohtaja Jouko Nieminen KEHA-keskuksesta. Maakuntien suhdannekehitystä valottaa suunnittelija Joona Repo työ- ja elinkeinoministeriöstä. Kainuun tilannetta käsittelevät maakuntajohtaja Pentti Malinen Kainuun liitosta, kaupunginjohtaja Eila Valtanen Kuhmosta ja myyntipäällikkö Ari Jauhiainen Opteam Oy:sta.

Alueet ennakoivat maaliskuussa, että positiiviset talousnäkymät jatkavat kirkastumista. Alueiden arvioissa käänne parempaan tapahtui vuosi sitten. Nyt positiivinen kehitys on vallannut lähes kaikki alueet. Kasvun veturina toimii lounaisrannikon vientiteollisuuden vahva kehitys.

Positiivisten uutisten kärjessä ovat Varsinais-Suomi, Lappi, Keski-Suomi ja Kainuu. Myönteistä pöhinää on meri- ja autoteollisuuden lisäksi erityisesti matkailussa, biotaloudessa, ICT:ssä ja teknologiateollisuudessa.

Muun muassa nämä asiat käyvät ilmi Alueelliset kehitysnäkymät -raportista, joka julkaistaan 11.4.2017 Kajaanissa. Alueelliset kehitysnäkymät on kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä julkaisu, johon on koottu ELY-keskusten ja muiden aluekehittäjien näkemykset alueidensa seutukuntien nykytilasta ja talouden kehityksestä.

Tallenne tilaisuudesta tulee verkkosivuille päivän aikana.

 


Regional information