Navigointivalikko
Kehittämishankkeet - ingressi

Maaseudun kehittämishankkeet

Maaseudun hanketukien avulla tehdään maaseudusta parempi paikka asua, elää ja yrittää.

  • Onko sinulla hankeidea, jonka avulla kehitetään alueen kilpailukykyä tai uusi idea, jolla parantaisit oman seutusi viihtyvyyttä?
  • Onko sinulla hankeidea elintarvikeketjun kehittämiseksi?
  • Toisiko hankeideasi tutkittua tietoa käytäntöön ja uusia menetelmiä?
  • Onko sinulla yritysryhmäidea, jossa voit yhdessä yritysten kanssa kehittää toimintaasi yhteisesti ja yrityskohtaisesti?

Maaseuturahastosta voi löytyä apua, jos haluat parantaa kotikyläsi laajakaistayhteyksiä tai kehittää siellä tarjottavia palveluja, lisätä alueen harrastusmahdollisuuksia, kunnostaa kulttuuri- tai luontokohteen tai vahvistaa verkkoyhteyksiä. Koulutus- ja tiedonvälityshankkeet mahdollistavat muun muassa maaseudun asukkaiden ja yritysten kouluttamista tai uusien tuotantomenetelmien esittelyä.

Rahoitusta haetaan sähköisesti Hyrrä-asiointipalvelussa. Aloittaa kannattaa kuitenkin ottamalla yhteyttä oman alueen ELY-keskukseen tai Leader-ryhmään.

Maaseudun hanketukien haut

Maaseudun hanketukien haut EU-rahoituskaudelle 2023–2027 ovat avautuneet.

Nyt haettavista hanketuista on avautunut yhteisöjen investoinnit, koulutus- ja tiedonvälityshankkeet sekä valtaosa yhteistyöhankkeista mukaan lukien viljelijä- ja yritysryhmähankkeet sekä valmisteluraha. Loput hanketuista tulevat hakuun syksyllä 2023. Silloin käynnistyvät esimerkiksi laajakaistahankkeiden, pienhankkeiden ja Leader-ryhmien kautta haettavien alueiden välisten hankkeiden haut.

Lisätietoa tuenhakijalle hanketuista (ruokavirasto.fi).

ELY-keskusten asiantuntijoiden yhteystiedot:


Alueellista tietoa


ALUEELLISET LINKIT

Maaseudun kehittämishankkeet - Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomen ELY -keskus rahoittaa maaseudun kehittämishankkeita Manner-Suomen maaseutuohjelman rahoituksella.


Ajankohtaista

Kuluvan rahoituskauden varat suoraan ELY-keskuksesta rahoitettaviin hankkeisiin on käytännössä sidottu. Vuoden 2014 osalta käyttöön saattaa tulla väliaikaista rahoitusta, ennen kuin uusi rahastokausi saadaan käynnistymään.

Jo hankkeen suunnitteluvaiheessa kannattaa olla yhteydessä ELY-keskuksen maaseutuohjelman rahoituskoordinaattoriin tai asiantuntijoihin.

Ohjelmakausi päättyy 31.12.2013 ja hankkeet on toteutettava vuoden 2014 loppuun mennessä. Vuonna 2014 mahdollisesti myönnettävän rahoituksen osalta toteutusaikataulua ei ole tiedossa.

Lisätietoa

  • Kehittämispäällikkö Seppo Jaakonmäki
  • Maaseutukoordinaattori Jarmo Lamminen

etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Päivitetty: 01.12.2023