Navigeringsmeny

Nyheter 2020

Regional information

Nyheter 2020

Pirkanmaan maatiloilla vireillä runsaasti investointeja, rahoitusta haettu vilkkaasti (Pirkanmaa)

Maatilojen investointituille on ollut tänä vuonna niin paljon kysyntää, että Pirkanmaan ELY-keskuksen tälle vuodelle käytössä oleva rahoitus alkaa olla varattuna vireillä oleviin hankkeisiin. Loppuvuodesta pyritään turvaamaan ainakin nuoren viljelijän aloitustukivarojen riittävyys.

Vuoden 2020 rahoitustilanne tällä hetkellä

Kansallista maatilojen investointitukea on tänä vuonna tähän mennessä myönnetty noin 4,6 miljoonaa euroa. hakemuksia on vireillä noin 1,2 miljoonan euron edestä ja myöntövaltuutta jäljellä noin 1,3 miljoonaa euroa. Myönteisiä tukipäätöksiä on tehty 110 kappaletta. Kappalemääräisesti tuetuimpia kohteita ovat salaojitukset (26 kpl) ja energiainvestoinnit (25 kpl). Euromääräisesti lypsykarjatalouden investoinnit ovat olleet suurin tukikohde noin 2,1 miljoonan euron avustusmäärällä.

EU-osarahoitteista maatilojen investointitukea on myönnetty noin 0,9 miljoonaa euroa, vireillä on hakemuksia noin 0,1 miljoonan euron edestä ja myöntövaltuutta jäljellä noin 0,4 miljoonaa euroa. Myönteisiä tukipäätöksiä on tehty 5 kappaletta investointeihin ja 18 kappaletta nuoren viljelijän aloitustukeen.

Korkotukilainoja edellä mainittuihin investointeihin on myönnetty noin 7,5 miljoonaa euroa, vireillä hakemuksia on noin 1 miljoonan euron edestä ja myöntövaltuutta jäljellä noin 3,3 miljoonaa euroa.

Tämän vuoden viimeinen päätöksentekojakso on alkanut 15.10. ja vuoden loppuun mennessä käsitellään kaikki siihen mennessä tulleet hakemukset.

Lisätiedot

  • Rahoitusasiantuntija Mikko Teivaala, puhelin 0295 036 108
  • Rahoitusasiantuntija Jaakko Lemmetyinen, puhelin 0295 036 066
  • Maksatusasiantuntija Juha Kurki, puhelin 0295 036 143

Sähköposti on muotoa [email protected]

 

Kuva: Pixabay