Navigeringsmeny
KAS Liikenneturvallisuusfoorumit - Kaakkois-Suomi

Liikenneturvallisuusfoorumit - Kaakkois-Suomi
 

Liikenneturvallisuusfoorumi 2019

Kaakkois-Suomen viides liikenneturvallisuusfoorumi järjestettiin Kotkassa Höyrypanimolla 7.5.2019. Tilaisuuden teemana oli liikenteen digitalisaatio – mahdollisuudet ja vaikutukset tulevaisuuden liikkumiseen. Asiantuntijapuheenvuoroja kuultiin niin automaattiajamisesta kuin yksityiskohtaisemmistakin digitalisaatioon liittyvistä osa-alueista. Seminaariosuuden lomassa oli mahdollisuus tutustua erilaisiin nykypäivän turvallisuustuotteisiin Elpac Oy:n ja InnoTrafik Oy:n esittelemänä. Yleisö pääsi myös ihastelemaan Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmän toteuttaman 5. luokkalaisten piirustuskilpailun parhaimmistoa aiheesta "Tulevaisuuden turvallinen liikenne" ja äänestämään oman suosikkinsa.

Tilaisuuden ohjelma​​​​​​
 

Liikenneturvallisuusfoorumi 2018

Vuoden 2018 Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi järjestettiin Lappeenrannassa Kehruuhuoneella 9.5.2018. Tilaisuuden teemana oli turvallinen työmatka- ja ammattiliikenne – kohti yhteistä etua ja sujuvampaa arkea. Foorumin yhteydessä pohdittiin myös tulevaisuutta ja tutustuttiin mm. uusiin liikennepalveluihin sekä näiden tarjoamiin mahdollisuuksiin. Lähes 80 henkinen osallistujajoukko nautti kattavasta ohjelmasta historiallisessa ympäristössä.

Tilaisuuden ohjelma
 

Liikenneturvallisuusfoorumi 2017

Kaakkois-Suomen vuosittainen liikenneturvallisuusfoorumi järjestettiin Kouvolassa Kymen Paviljongissa 4.5.2017. Teemana oli kävelyn ja pyöräilyn edistäminen, haasteet sekä mahdollisuudet – kohti turvallisempaa liikkumista. Foorumissa perehdyttiin asiantuntijapuheenvuorojen saattelemana eri kulkumuotojen väliseen yhteispeliin ja kestävän liikkumisen edistämiseen. Tilaisuus kasasi yhteen lähes 70 alan asiantuntijaa, päättäjää ja yhteistyötahoa.

Tilaisuuden ohjelma
 

Liikenneturvallisuusfoorumi 2016

Kaakkois-Suomen kolmas liikenneturvallisuusfoorumi järjestettiin Haminassa 19.4.2016. Vuoden 2016 kokoontumisen teemana olivat nuoret: nuorten liikenneturvallisuusongelmat ja näihin vaikuttaminen. Tilaisuudessa käytiin asiantuntijapuheenvuorojen saattelemana keskustelu siitä, mitä alueen toimijat voivat tehdä nuorten liikenneturvallisuuden parantamiseksi – omalta osaltaan ja yhdessä. Foorumi keräsi yhteen reilut 60 alan asiantuntijaa, kuntapäättäjää ja yhteistyötahoa.

Tilaisuuden ohjelma​​​​​​​
 

Liikenneturvallisuusfoorumi 2015

Järjestyksessään toinen Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi järjestettiin Lappeenrannassa 5.5.2015. Foorumitapaamisen teemana olivat kuolemaan johtaneiden ja vakavimpien liikenneonnettomuuksien taustalla olevat pahimmat riskitekijät: rattijuopumus, sairaskohtaukset, väsyneenä ajaminen sekä itsemurhat. Näitä aiheita lähestyttiin asiantuntijapuheenvuoroilla sekä lopuksi pohdittiin yhteisesti sitä, mitä alueella voidaan tehdä ongelmien ratkaisemiseksi.

Tilaisuuden ohjelma
​​​​​​​

Liikenneturvallisuusfoorumi 2014

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi kokoontui ensimmäisen kerran Kouvolassa 6.6.2014. Tilaisuudessa perehdyttiin mm. Kaakkois-Suomen alueella tapahtuneiden liikennekuolemien syihin ja taustoihin, esiteltiin Kaakkois-Suomen kunnianhimoiset liikenneturvallisuustavoitteet sekä keskusteltiin päättäjien roolista niiden saavuttamisessa. Jälkimmäisen keskustelun taustalla oli tuore liikenneturvallisuuskysely alueen kuntien päättäjille.

Tilaisuuden ohjelma

​​​​​​​

Uppdaterad: 17.12.2020