Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Yritykset kehittämispolulle! (Lappi, Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa)

Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun ELY-keskusten yhteisessä hankkeessa kehitetään pk- ja mikroyritysten työelämän laatua. Tarkoituksena on antaa yrityksille ja Yritys-Suomi-toimijoille ideoita ja eväitä toimintatapojen kehittämiseen sekä lisätä tietoisuutta julkisista asiantuntija- ja rahoitusmahdollisuuksista.

Työelämän laatu pitää sisällään monenlaisia asioita. Siihen kuuluvat mm. hyvä johtaminen ja lähiesimiestaidot, henkilöstön ammattitaidon systemaattinen ylläpitäminen ja kehittäminen, liiketoiminta- ja työprosessien toimivuus sekä henkilöstön mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa.

– Työelämän laatu voi olla monelle käsitteenä etäinen ja ehkä tuttavallisemmin voidaan puhua työhyvinvoinnista. Työelämän laatu pitää sisällään monia arkisia asioita, joita kohtaamme työssämme joka päivä, kertoo projektipäällikkö Henna Nurminen.

Hankkeessa keskitytään Pohjois-Suomen pk- ja mikroyritysten työelämän laadun kehittämiseen. Tavoitteena on, että työelämän laatu on hankkeen päättyessä osa yritysten ja Yritys-Suomi -toimijoiden arkea.

– Tavoitteemme on tehdä työelämän laatua koko Pohjois-Suomen alueella helpommin ymmärrettäväksi ja lähestyttävämmäksi. Useimmiten kyse on siitä, että kysymme esimerkiksi yrittäjältä tai työkaverilta miten voit, konkretisoi Nurminen.

Työelämän laatuun panostaminen on yrityksen tärkein investointi

Hankkeessa järjestetään erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia niin yrityksille kuin Yritys-Suomi - toimijoille koko Pohjois-Suomen alueella.

– Tarkoituksena on tuoda esiin asioita, joilla yritykset voivat vaikuttaa työelämän laatuun ja yrityksen tuottavuuteen sekä antaa konkreettisia välineitä ja ideoita kehittämiseen, Nurminen kertoo.

Tulossa on muun muassa lyhyitä aamukahvi-infoja, yrityksille suunnattuja valmennuksia ja seminaaripäiviä. Ensimmäiset, Yritys-Suomi -toimijoille suunnatut työpajatilaisuudet ovat jo käynnissä.

Työelämän laatuun panostaminen näkyy liikevaihdossa:

– Esimerkiksi kun ihmiset työskentelevät terveyttä tukevassa työympäristössä, jossa ei aiheudu työtapaturmia, vähennetään sairauspoissaoloja. Elinkeinoelämän keskusliitto on laskenut, että yksi sairauspoissaolopäivä maksaa työnantajalle 350 euroa, Nurminen kertoo.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Hankkeen työntekijöinä toimivat Lapissa projektipäällikkö Henna Nurminen ja projektiassistentti Anne Pudas, Pohjois-Pohjanmaalla projektikoordinaattori Jukka Koutaniemi ja Kainuussa projektikoordinaattori Ekaterina Myller.

– Toimintamme tunnistaa Yritykset kehittämispolulla -logosta. Voit tutustua tapahtumiimme ja osallistua keskusteluun Facebook-sivuillamme. 

Hankkeen virallinen nimi on "Tuottavuutta ja laatua yhteistyöllä Pohjois-Suomen yrityksiin" ja se toteutetaan yhteistyössä Lapin, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskusten kanssa. Hanke tähtää kyseisten alueiden pk- ja mikroyritysten kokonaisvaltaiseen kehittämiseen ja kilpailukyvyn varmistamiseen muuttuvassa toimintaympäristössä. Hanketta toteutetaan 31.5.2018 saakka.

Hanke on rahoitettu Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmasta.

Projektitiimi auttaa yrityksesi kehittämispolulle. Kuvassa vasemmalta lukien: Henna Nurminen, Ekaterina Myller, Jukka Koutaniemi ja Anne Pudas. (kuva: Lapin ELY-keskus)

Lue lisää:

Lisätietoja:
projektipäällikkö Henna Nurminen, puh. 0295 038 975
yksikön päällikkö Tiina Keränen, puh. 0295 037 063
[email protected]


Regional information