Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Yhteistyökumppani Venäjältä kulttuurin ja taiteen hankkeisiin? (Keski-Suomen ELY-keskus ja Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi)

Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin avulla löydät sopivan yhteistyökumppanin taiteen ja kulttuurin hankkeisiin Venäjältä. Kumppania voivat etsiä foorumin kautta niin erilaiset organisaatiot, yhteisöt kuin yksittäiset toimijatkin ja ehdotuksia voi tehdä kaikilta taiteen ja kulttuurin aloilta. Mukana on sekä ammattilais- että harrastajatoimijoita.

Yhteistyökumppanin etsiminen Venäjältä käynnistetään täyttämällä 1.2.2014 mennessä hanke-ehdotuslomake, johon tulevat suomalaistahon tiedot, kuvaus yhteistyöstä sekä toivotusta venäläisestä kumppanista. Lomake ja tarkemmat ohjeet kulttuurifoorumin www-sivuilla.

Venäläiset yhteistyökumppaniehdokkaat selviävät touko-kesäkuun aikana ja suomalainen toimija saa päättää, kenen kanssa hän aloittaa keskustelut. Kulttuurifoorumin piiriin voi tuoda myös jo olemassa olevan yhteistyön. Tässäkin tapauksessa täytetään hanke-ehdotuslomake 1.2.2014 mennessä.

Yhteistyökumppaneilla on mahdollisuus osallistua 30.9.–1.10.2014 Oulussa järjestettävään kulttuurifoorumitapahtumaan ja neuvotella siellä hankkeestaan tulkin avustuksella. Samalla voi hyödyntää foorumin tarjoamat mahdollisuudet osallistua seminaareihin, verkottua laajemmin muiden toimijoiden kanssa ja saada hankeneuvontaa.

Foorumitoiminta käynnistyi vuonna 2000 ja kuluneiden vuosien aikana foorumin kautta on löydetty kumppanit lähes 1000 yhteistyöehdotukselle. Yhteistyön tuloksena on syntynyt monia näyttelyitä, oppilaitosten välistä yhteistyötä, kesäleirejä, matkailureittejä, konsertteja, kirjastoyhteistyötä. Hankkeilla on tuettu suomalais-ugrilaisten kielten ja kulttuurien säilymistä, osallistuttu eri festivaaleille jne.

Suomalais-venäläistä kulttuurifoorumitoimintaa toteuttavat yhteistyössä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö, Venäjän kulttuuriministeriö sekä Suomi-Venäjä-Seura.
Lähde mukaan antoisaan yhteistyöhön!  Tee hanke-ehdotus 1.2.2014 mennessä!

Lisätiedot:

Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi

Projektikoordinaattori Sisko Ruponen, Suomi-Venäjä-Seura
[email protected], p. (09) 6938 642, 045 7732 4445

Sivistystoimensuunnittelija Lea Goyal, Keski-Suomen ELY-keskus
[email protected], p. 0295 024 537


Regional information