Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Valtatie 27 kevyen liikenteen järjestelyt Raudaskylän kohdalla Ylivieskassa (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus)

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ja Ylivieskan kaupunki ovat käynnistäneet hankkeen, jossa parannetaan kevyen liikenteen järjestelyitä valtatiellä 27, Ylivieskan Raudaskylän kohdalla.

Hankkeen toimenpiteet kohdistuvat Hyttisillan ja Raudasmäen kohdille. Kalajoen ylittävän Hyttisillan kohdalla rakennetaan kevyen liikenteen yhteys valtatien 27 pohjoispuolelle Raudasmäentieltä Hyttisillan ylitse Sikabaarille noin 570 metrin matkalle. Hyttisillan kohdalle rakennetaan korotettu kevyen liikenteen väylä nykyiselle sillalle kaventamalla nykyistä ajorataa.

Raudasmäen kohdalle rakennetaan noin 350 metriä kevyen liikenteen väylää Sievintien ja Opistontien välille. Valtatien 27 kohdalle rakennetaan kevyen liikenteen alikulku.

Lisäksi hankkeessa tehdään linja-autopysäkkijärjestelyjä, rakennetaan valaistusta ja tehdään liittymäjärjestelyjä.

Urakoitsijana toimii Destia Oy ja rakentamistöiden kustannusarvio ilman arvonlisäveroa on noin 1,3 miljoonaa euroa. Hankkeen rahoittaa ELY-keskus ja Ylivieskan kaupunki.

Urakka on kaksivuotinen ja työt ovat käynnistyneet syyskuussa. Urakoitsijan alustavan aikataulun mukaisesti vuonna 2013 rakennustyöt painottuvat pääosin kevyen liikenteen väylien maatöihin. Siltojen osalta työt tehdään kevään ja kesän 2014 aikana, jolloin valtatien liikenne on alikulun rakentamisen aikana kiertotiellä.

Urakka valmistuu kokonaisuudessaan syyskuussa 2014.
 

Lisätietoja:

Jukka Päkkilä, investointivastaava, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus,puh. 0295 038 276,
Tuomas Vulli, hankkeen valvoja, Infracon Oy, puh. 040 595 7440,
Toivo Anttalainen, työmaapäällikkö, Destia Oy, 0400 388 793.


Regional information