Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2017

Valtatie 9 Alasjärvi-Aitovuori, Valtatie 12 Atala-Ranta-Koivisto, vaihtuvat nopeusrajoitukset tilapäisesti osoittamaan alempaa nopeutta (Pirkanmaa)

Vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit on päällysteen huonon kunnon ja urautumisen vuoksi säädetty näyttämään korkeintaan 80 km/h valtatiellä 9 Tampereelta Oriveden suuntaan sekä valtatiellä 12 Tampereelta Kangasalan suuntaan. Muutokset ovat voimassa siihen saakka, kunnes päällysteet kesän aikana saadaan korjattua.

Päällystetyt tiet ovat Pirkanmaalla paikoitellen kärsineet talven lauhoista keleistä normaalia enemmän. Tienpäällysteissä on talven jäljiltä nyt runsaasti uria ja muita vaurioita. Pahimpien päällystevaurioiden kohdalla ei voida turvallisesti näyttää 100 km/h -rajoitusta, vaan nopeusrajoitusta on alennettava. Tampereelta Orivedelle johtavalla valtatiellä 9 vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit asetetaan toistaiseksi osoittamaan korkeintaan 80 km/h välillä Alasjärvi–Aitovuori.

Myös valtatiellä 12 Tampereen Alasjärven ja Kangasalan Ranta-Koiviston välillä voidaan päällysteen heikon kunnon vuoksi näyttää korkeintaan 80 km/h -nopeusrajoitusta. Alennetulla nopeusrajoituksella helpotetaan myös liikenteen turvallisuutta Alasjärvi–Atala -parantamishankkeen tietyömaan kohdalla.

Sekä Tampere–Aitovuori että Tampere–Kangasala -osuudet päällystetään uudelleen ensi kesän aikana. Siihen saakka alennetut nopeusrajoitukset ovat voimassa niin valtatie 9:n kuin 12:n valtatieosuuksilla. Alasjärvi–Atala -työmaan vuoksi rajoituksia joudutaan alentamaan pidempäänkin.
 
Keli- ja liikenneolosuhteiden niin vaatiessa, nopeusrajoituksia voidaan tarvittaessa säätää osoittamaan myös nopeutta 70 km/h.

Lisätietoja:

  • Liikenneturvallisuusasiantuntija Leena-Maria Törmälä, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 317
  • Tienpidon asiantuntija Anne Ranta-aho, Pirkanmaan ELY-keskus p. 0295 036 288   


 


Regional information