Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2017

Vaihtuvat nopeusrajoitukset toistaiseksi kiinteinä (Keski-Suomi)

Keski-Suomessa valtateiden 4 ja 9 vaihtuvat nopeusrajoitusjärjestelmät ovat ikääntyneet ja elinkaarensa päässä. Merkkien ohjaamiseksi on Liikenneviraston toimesta asennettu uusi ohjausjärjestelmä ja viikolla 11 alkanut järjestelmän testaaminen jatkuu edelleen. Uuden järjestelmän käyttöönoton jälkeen Liikenneviraston Tieliikennekeskus saa vaihtuvat nopeusrajoitukset jälleen ohjauksensa piiriin.

Vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit on toistaiseksi asetettu arvoon 80 km/h. Se soveltuu talviolosuhteet huomioiden parhaiten kyseessä olevien tieosuuksien kiinteäksi nopeus­rajoitukseksi.

Kun uuden ohjausjärjestelmän asennus on saatu maastossa testaamalla varmistettua, Keski-Suomen vaihtuvat nopeusrajoitukset otetaan uudelleen käyttöön entiseen tapaan. Ohjausjärjestelmän toimivuuden testaaminen kohdistuu samalla kertaa koko maassa oleviin vastaavalla tavalla ohjattuihin liikenteenhallintalaitteisiin.

Keski-Suomen ELY-keskus tiedottaa uudelleen, kun vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit ovat jälleen Liikenneviraston Tieliikennekeskuksen ohjauksen piirissä.

Lisätietoja:
Tiedote 27.2.2017

Liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen, p. 0295 024 709, Keski-Suomen ELY-keskus

Liikenteen hallinnan asiantuntija Pasi Halttunen, p. 0295 029 162, Kaakkois-Suomen ELY-keskus/Liikennetelematiikkayksikkö


Regional information