Navigeringsmeny
Uutiset 2014

Nyheter 2014

Nyheter

Uudenmaan ELY-keskuksen aluetapaamiset käynnistyivät Loviisassa (Uudenmaan ELY-keskus)

Maanantaina 10.11. Loviisan Keskuksessa pidettyyn Itä-Uudenmaan aluetapaaminen kokosi yhteen alueiden vaikuttajia ja Uudenmaan ELY-keskuksen asiantuntijoita. Tapahtumassa käsiteltiin muun muassa äkillistä rakennemuutosta ja yritysten rahoitusmahdollisuuksia.

Uudenmaan ELY-keskus avasi aluetapaamisten sarjansa maanantaina Loviisassa. Keskus-tilassa järjestetyssä tapahtumassa paikalliset vaikuttajat pääsivät tapaamaan toisiaan ja kuulemaan Uudenmaan ELYn uusimmat kuulumiset.

Uudenmaan ELYn ylijohtajan Rita Piiraisen avaussanoilla käynnistyneen tilaisuuden teemat pyörivät äkillisen rakennemuutoksen (ÄRM), yritysten rahoitusmahdollisuuksien, E18-tien mahdollisuuksien ja alueidenkäytön sekä kaavoituksen ympärillä.


Vesa Lipponen juonsi tilaisuuden.

Loviisa jätti vuoden 2014 kesäkuun lopulla äkillisen rakennemuutoksen hakemuksen Työ- ja elinkeinoministeriöön, joten asia on alueella ajankohtainen. Uudenmaan ELYn Petri Knaapisen mukaan tulevat vuodet tulevat olemaan yhtä, enemmän tai vähemmän äkillistä, rakennemuutosta. Sen sijaan, että yritykset miettisivät mitä on hyvä odottaa Suomen BKT:n kasvusta, hän haastaisikin yrityksiä tekemään jo tässä vaiheessa:

- Odotetaanko, että suhdanne paranee? Odotetaan vaan, mutta laitetaan hihat heilumaan tässä samalla.

Uudenmaan ELY-keskuksen järjestämät aluetapaamiset jatkuvat marraskuun lopussa Keski-Uudellamaan tapaamisella Mäntsälässä.

Teksti ja kuvat: Jukka Raittila


Regional information