Navigeringsmeny
Uutiset 2014

Nyheter 2014

Nyheter

Ura- ja opinto-ohjauksen ammattilaiset laittavat hyvät käytännöt kiertämään (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)
 

Kaakkois-Suomen elinikäisen oppimisen ja ohjauksen yhteistyöryhmän ja ELO -verkoston vuosille 2014 - 2020 laatiman toimintasuunnitelman  tavoitteena on yhteistyön tiivistäminen ja toimintojen yhteensovittaminen,  alueellisten ohjausverkostojen vahvistaminen ja valmentaminen, hyvien käytäntöjen levittäminen ja yhteistyöhön innostaminen.

ELO -foorumi kokoaa yhteen Kaakkois-Suomen alueen eri oppilaitoksissa ja muissa organisaatioissa ura- ja opinto-ohjaajina toimivat ammattilaiset. Tämän syksyn aikana foorumi on aloittanut niin sanotut Hyvät käytännöt –kiertueen, jolloin foorumin jäsenet vuorollaan järjestävät tilaisuuden, missä kertovat omista toimiviksi havaituista käytännöistään ja jakavat omia kokemuksiaan muille kollegoilleen.

Ensimmäinen tilaisuus pidettiin Lappeenrannassa. Sen järjestivät Saimaan ammattikorkeakoulu ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja aiheena olivat monikulttuurinen ohjaus ja pienryhmäohjauksesta saadut hyvät kokemukset. Linkki aineistoon

Tilaisuus kokosi 30 aktiivista osanottajaa. Projektipäällikkö Sari Jokimies kertoi aluksi, mitä suomalaiset ja ulkomaalaiset opiskelijat odottavat ohjaukselta ja miten odotukset eroavat toisistaan.

Lehtori Helena Rautiainen kertoi aloittavien opiskelijoitten pienryhmäohjauksesta ja mitä etuja siitä on saatu niin opiskelijan kuin ohjaajankin näkökulmasta.Opintopsykologi Anne Savolainen kertoi, miten opintopsykologi voi toimia opiskelijan ja ohjaajan tukena ja mikä on opintopsykologin tehtävä ja rooli oppilaitoksessa.Tilaisuuden tärkeintä antia olivat vilkkaat keskustelut alustusten jälkeen.

Hyvät käytännöt -kiertue seuraavaksi Kotkassa

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto EKAMI ja Aikuiskoulutuskeskus Kouvola järjestävät Kotkassa Kymenlaakson ensimmäisen Hyvät käytännöt -tilaisuuden 25.9.2014 klo 14−16, paikka: Ekami, Malmingin kampus, Ravintola Mainingin kabinetti, Malminginkatu 8, 48600 Kotka

Kutsu tilaisuuteen          

                           ELO-foorumi kokoontui myös maaliskuussa Kouvolassa.                    


Regional information