Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Työttömyys kääntyi kasvuun myös Kainuussa (Kainuun ELY-keskus)

Määrärahojen loppuminen alkaa heijastua työttömyyteen

Alkuvuoden vakaasti viimevuotista tasoa seurannut työttömyys kääntyi kesäkuussa Kainuussakin kasvuun. Kesäkuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli 234 enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Eniten kasvoi naisten työttömyys, kun kaksi kolmasosaa työttömyyden kasvusta kohdistui naisiin. Palkkatuetun työllistämisen taso on koko kevään ajan ollut edellisvuotta alempana. Vielä toukokuuhun mennessä tämä ei näkynyt korkeampana työttömyytenä. Kesäkuun työttömyyden kasvussa voi sanoa jo olevan myös loppumassa olevien työllisyyden hoidon määrärahojen vaikutusta.

Kesäkuussa työttömiä työnhakijoita oli Kainuussa 6 173, missä on kasvua toukokuusta 585 ja vuoden 2014 kesäkuusta 234 henkilöä. Touko-kesäkuun muutos kohdistuu lähes kokonaan Kajaanin seutukunnan alueelle. Siellä kasvua oli 510 henkilöä. Vuosimuutos oli taas suurempaa Kehys-Kainuun alueella, jossa kasvua vuoden aikana oli 198 henkilöä.

Työvoiman kysyntä oli kesäkuussa laskussa toukokuun luvuista, mutta kuitenkin hieman korkeampi kuin vuosi sitten. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoon kesäkuun aikana 359. Eniten oli kysyntää palvelu- ja myyntityöntekijöistä, asiantuntijatehtävissä toimivista sekä rakennusalan työntekijöistä.

Touko-kesäkuun työttömyyden nousu on osittain jokavuotista kausivaihtelua, joka kääntyy syksyn tullen laskuun noustakseen jälleen loppuvuotta kohden. Tänä vuonna on kuitenkin odotettavissa, että loppuvuoden kehitys ei noudata aivan aikaisempien vuosien tasoa, sillä koko ajan vaikeutuva työllisyyden hoidon määrärahatilanne tuo oman lisänsä loppuvuoden tilanteeseen.

Kainuun työllisyyskatsaus, kesäkuu 2015

Lisätietoja: Kainuun ELY-keskus, suunnittelija Osmo Ohtonen, p. 044 5400 838

 

 


Regional information