Navigeringsmeny
Uutiset 2017

Nyheter 2017

Nyheter 2017

Työmarkkinatori esillä Jyväskylän kehitystyöpajassa 11.10.-"Tavoitteena rakentaa maailman paras matching"

Tämän vuoden joulukuussa avautuva betaversio Työmarkkinatori-työnhakupalvelusta on osa tulevaisuuden parempaa työnvälitystä. Työmarkkinatorin työhakupalvelussa työnantajan ja työnhakijan kohtaaminen tapahtuu osaamiseen perustuen, kehittämisasiantuntija Petri Tuomela esitti.

Parempi työnhakupalvelu on kuitenkin vain ensimmäinen askel kohti tulevaa Työmarkkinatoria. Tulevaisuudessa Työmarkkinatorista rakentuu ekosysteemi, joka tulee ensimmäistä kertaa yhdistämään julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat samalla palvelualustalle tarjoten ketterän kohtaamispaikan niin työnhakijalle, työnantajalle, opiskelijoille kuin koulutuspalveluille. Tavoitteena on rakentaa maailman paras matching (suom. yhteensovitus), Tuomela tiivisti.

Osaajaprofiili tunnistaa käyttäjän osaamisen ja kehittämiskohdat

Tuleva ekosysteemi mahdollistaa mm. oman osaajaprofiilin rakentamisen, joka auttaa käyttäjää oman osaamisen tunnistamisessa, sanoittamisessa ja kehittämisessä. Ekosysteemi tulee olemaan ohjaamo, joka ohjaa käyttäjää oikeaan paikkaan, niin yksityisten kuin myös julkisten palveluntarjoajien palveluihin, Tuomela esitti.

Osaajaprofiilin perusteella ekosysteemi tarjoaa käyttäjälle niin sopivia työpaikkoja, kuin valmennus- ja koulutusmahdollisuuksia, jotka vahvistavat käyttäjän työllistymismahdollisuuksia. Vaihtoehtona on myös yrittäjyyspolku ja yrityksen ostaminen yrityspörssistä.

Teknologia ja kattava yhteistyö avaimena parempiin kohtaamisiin

Työmarkkinatorin kehitys tapahtuu yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Jyväskylän työpajassa oli mukana mm. oppilaitoksien, työnvälitys- ja koulutuspalveluiden sekä TE-palveluiden väkeä.

Lue lisää:

http://tyomarkkinatori.fi/2017/10/17

http://tyomarkkinatori.fi/fi/

twitter.com/tyomarkkinatori

Lisätietoja:                                                                        

Petri Tuomela, kehittämisasiantuntija, petri.tuomela@ely-keskus.fi, p. 050 414 3155
ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus)


Regional information