Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Turvapaikanhakijoille tarvitaan edelleen majoitustiloja Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus)

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen laajamittaiseen maahantuloon varautumisen yhteistyöryhmä kokoontui jälleen 28. syyskuuta.  Kokouksessa todettiin, että Tornion järjestelykeskus on vähentänyt suoraan Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrää. Alueelle saapuneille turvapaikanhakijoille on toistaiseksi löydetty majoitustilat. Jo lähiaikoina tullaan kuitenkin tarvitsemaan lisää majoitustiloja.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella toimivissa vastaanotto- ja hätämajoituskeskuksissa on tällä hetkellä majoittautuneena yhteensä reilut 2600 turvapaikanhakijaa. Oulun vastaanottokeskuksen lisäksi turvapaikanhakijoita on sijoitettu myös SPR:n hätämajoitustiloihin mm. Hiukkavaaraan ja Muhoksen Päivärinteelle sekä vastaanottokeskukseen Kuusamoon. Kajaanissa on tällä hetkellä reilut 500 turvapaikanhakijaa ja Ruukin vastaanottokeskuksessa reilut 200. Viime viikon ja viikonlopun aikana Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun vastaanottokeskuksiin ja hätämajoitukseen saapui alle 200 uutta maahantulijaa.

Maahantulijoiden majoitus on sujunut pääsääntöisesti hyvin. Jonkin verran majoituskapasiteettia on vapautunut mm. turvapaikanhakijoiden siirtojen myötä. Kuusamoon perustettuun vastaanottokeskukseen on siirretty muutamia kymmeniä turvapaikanhakijoita.  Lähiviikkojen aikana ennakoidaan kuitenkin tarvittavan lisää majoitustilaa, koska hätämajoituksessa oleville turvapaikanhakijoille tulee löytää pysyvämpiä majoitustiloja eikä turvapaikanhakijoiden virta Suomeen näytä tyrehtyvän.

Lisätietoja:                       

maahanmuuttopäällikkö Hanna Määttä, puh. 0295 038 076

Lisätietoa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun laajamittaisen maahantuloon varautumisen yhteistyöryhmän toiminnasta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen tiedotteessa 14.9.2015


Regional information