Navigeringsmeny
Uutiset 2016 sv

Nyheter 2016

Nyheter 2016

Tunturi-Lapin alueella liikkuvia autoilijoita haetaan mukaan porovaroittamisen pilottiin (Lappi)

Porokello-porovaroitusjärjestelmä aloittaa uuden kokeilun Tunturi-Lapissa. Tunturi-Lapin alueella autoilevat voivat ladata android matkapuhelimiinsa Reindeer coop -sovelluksen, jolla voi varoittaa ja vastaanottaa muiden tekemiä varoituksia liikennettä haittaavista tekijöistä, kuten poroista. Kokeiluun mukaan lähteminen vaatii rekisteröitymisen ja mukaan voi ilmoittautua osoitteessa www.porokello.fi/reindeercoop

Ilmaiseksi matkapuhelimeen ladattavan sovelluksen ideana on, että sen käyttäjät, tavalliset tielläliikkujat, voivat ilmoittaa liikennettä haittaavista tekijöistä sekä vastaanottaa toisten tekemiä varoituksia. Reindeer coop sovellus on eri, kuin poronhoitoalueella ammattiautoilijoiden käytössä oleva Porokello-sovellus. Sovellukset vaihtavat tietoa niin, että Reindeer coop sovelluksella voi vastaanottaa ammattiautoilijoiden Porokello-porovaroitusjärjestelmään tuottamat porovaroitukset.

Porokello on Lapin ELY-keskuksen hallinnoima tutkimus- ja kehityshanke, jossa mobiiliteknologiaa hyödyntäen luodaan uusi älyliikenteen palvelu porovaroittamiseen. Tärkeässä roolissa palvelun toimivuudessa on poronhoitoalueella liikennöivät ammattiautoilijat, jotka tuottavat porohavainnot heille jaetuilla laitteilla. Kokeilussa on mukana Lapin ELY-keskuksen lisäksi Liikennevirasto, Paliskuntain yhdistys, Paikkatieto Online Oy, V-Traffic Mediamobile, HERE ja DNA Oy. Reindeer coop pilotti on osa Tunturi-Lapin testiekosysteemiä eli Auroraa.
 

LISÄTIETOJA
Projektipäällikkö Maria Timo-Huhtala puh. 040 550 8818, ext.maria.timo-huhtala@ely-keskus.fi


Regional information