Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2017

Tiistaina 16.5. alkavat päällystystyöt valtatiellä 1 Skanssin ja Hepojoen välillä (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Tiistaina 16.5. alkavat päällystystyöt valtatiellä 1 Skanssin ja Hepojoen välillä. Työt aloitetaan tiistaina Raadelman ja Kurkelan välillä Helsingistä Turun suuntaan menevällä ajoradalla ja jatkuvat sen jälkeen muilla valtatien 1 kohteilla sekä Turusta Helsinkiin että Helsingistä Turun suuntaan menevillä ajoradoilla. Tie on päällystettävällä osuudella nelikaistainen ja toinen kaista on koko ajan liikenteen käytössä. Työt tehdään päiväaikaan ja ne alkavat aamuruuhkien jälkeen noin klo 9. Päällystystyö kestää n. viikon ja työt saadaan valmiiksi maanantaina 22.5., elleivät sääolot sotke aikataulua. Työmaan kohdalla on alennettu nopeusrajoitusta. Tielläliikkujien on syytä varautua liikenteen merkittävään hidastumiseen tietyömaan läheisyydessä sekä liikenteen hetkelliseen pysäyttämiseen. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa käyttää vaihtoehtoisia reittejä. Työmaan voi kiertää mm. maantien 110 kautta.

Päällystystyöt jatkuvat edelleen ysitien moottoritieosuudella Kärsämäen ja Liedon aseman välillä. Tämä työ tehdään yötyönä.

Lisäksi töitä tehdään kantatiellä 41 Vampulan ja Huittisten välillä sekä maanteillä 1950 Vehmaalla ja 274 Karvialla. Nämä työt tehdään päivä ja ilta-aikaan.

Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitusta ja tielläliikkujien on syytä noudattaa varovaisuutta työmaan läheisyydessä ajaessaan. Nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen vasta kun tiemerkinnät on maalattu eli noin viikko päällystystöiden jälkeen. Mahdollinen sade voi sotkea aikataulun, sillä päällystystöitä ei voida tehdä kovalla sateella. Sade voi myös viivästyttää tiemerkintöjen tekemistä, sillä tiemerkintöjä voidaan maalata ainoastaan kuivalla kelillä.

Kaikki kesän päällystyskohteet sekä lisää tietoa teiden päällystämisestä löytyy päällystystyöt 2017 -sivulta. Viestimme aktiivisesti myös twitterissä @VarsinaisELY.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, päällysteinsinööri Tero Ahokas, p. 040 503 8843 ja kunnossapitoasiantuntija Jukka Heikkilä, p. 040 727 6061


Regional information