Nyheter 2022

Regional information

Nyheter 2022

Tiina Tanni: Lukujen takaa löytyy lukemattomia tarinoita (Pirkanmaa)

Excel alkaa täyttyä luvuista; miljoonia euroja, satoja kilometrejä ja hehtaareita. Jokaisen luvun takaa löytyy oma tarinansa, mitä viime vuonna saimme aikaan ja missä onnistuimme. Valtava määrä tekijöitä ja työtunteja.

Alkuvuosi on monilla kiireistä aikaa, kun edellisen vuoden toimintaa kootaan yhteen. Laaditaan tilinpäätöstä, toimintakertomusta, tehdään raportteja ja analyysejä.

Me viestinnässä olemme päässeet pitkin vuotta kertomaan toiminnastamme lukuisia tarinoita tiedotteiden, uutisten ja some-kirjoitusten avulla. Nyt pitäisi vielä kuitenkin löytää kerätyistä tiedoista ja luvuista uusia näkökulmia ja kiinnostavia yksityiskohtia.

Tuijotan Excelin lukuja, selaan sähköpostiin tulleita täydennyksiä ja analyyseja ja mietin millä voisin välittää sen kaiken valtavan työn, mitä niiden takana on. Tuntuu mahdottomalta. Kilautan työkaverille, toiselle ja kolmannelle. Luvut alkavat avautumaan, yksi kerrallaan. Tarinat alkavat hahmottua. 

Teen ensimmäisen uutisluonnoksen, lähetän sen tarkistettavaksi, saan täydennyksiä, teen uuden version, lähetän sen tarkistettavaksi ja lopulta, monen vaiheen jälkeen, teksti on valmis julkaistavaksi.

Kokosimme kattavan uutispaketin viime vuoden toiminnastamme esimerkkien ja lukujen valossa. Toivon, että se antaa entistä paremman käsityksen laajasta ja moninaisesta työstämme Pirkanmaan hyväksi.

Paljon jäi vielä kertomatta, mutta palataan siis niihin uutiskirjeissä, verkossa, somessa.

Tässä siis sinulle muutamia tarinoita lukujen takaa – lisää on luvassa pitkin vuotta.

Tiina Tanni
viestintäpäällikkö
Pirkanmaan ELY-keskus