Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Tietoa tarjolla olevista pk-yritysten kansainvälistymispalveluista ja rahoitusmuodoista (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

KIVINET 2013: Rajatonta kasvua Kaakossa

Pk-yritysten osuus Suomen kokonaisviennistä on reilut kymmenen prosenttia. Tarvitsemme lisää kansainvälistyviä ja kasvavia yrityksiä. Palveluja ja toimijoita on paljon, mutta yrityksen voi olla vaikea löytää oikeaa palvelua.

KIVINET on verkosto, joka auttaa yrityksiä löytämään ratkaisuja kansainvälistymisen eri vaiheisiin ja tarpeisiin. Verkostossa on mukana reilut 20 kansallista kumppania. EK koordinoi verkostoa, jonka muut päätoimijat ovat TEM / ELY-keskukset, Finpro, Tekes, Finnvera ja ulkoasiainministeriö sekä Suomen Yrittäjät ja Kauppakamari.

Alueelliset ja kansalliset KIVINET-tilaisuudet ympäri Suomen kokoavat yhteen kansainvälistyvät pk-yritykset ja kansainvälistymispalvelujen tarjoajat.

Kaakkois-Suomen KIVINET-tapahtuma järjestetään ke 30.10.2013 klo 12–16 Holiday Club Saimaalla

Tapahtuman teemana on Rajatonta kasvua Kaakossa ja ohjelmassa niin pk-yritysten kokemuksia ja näkemyksiä Venäjän-kaupasta ja kasvusta rajan läheisyydessä kuin käytännön vinkkejä kansainvälistymisen käynnistämiseen ja kehittämiseen.

  • Tapahtuma avataan pääministeri Jyrki Kataisen videotervehdyksellä, jonka jälkeen ylitarkastaja Mikko Härkönen TEM:stä tuo Team Finlandin terveiset Kaakkois-Suomeen.
  • EK:n johtaja Kai Mykkänen kertoo, miten Venäjän voi valloittaa yhteisvoimin.
  • Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen Elinkeinot, työvoima, osaaminen ja kulttuuri -vastuualueen johtaja Satu Mäkelä puolestaan avaa, kuinka Kaakko kasvaa Venäjästä.
  • Varatoimitusjohtaja Jaana Rekolainen Suomalais-Venäläisestä kauppakamarista kyselee paneelissa Eurokoronstadtin, Finninnon, Imatran kylpylän ja Skanfasin kokemuksia ja näkemyksiä kansainvälistymisestä.
  • Päivän annin vetävät yhteen tapahtuman puheenjohtaja Mika Peltonen Etelä-Karjalan kauppakamarista ja Jaana Rekolainen.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään kansainvälistymistori, jossa julkiset yritysten kansainvälistymistä edistävät organisaatiot esittelevät palvelujaan ja vastaavat kysymyksiin.

Tapahtuman ohjelma, kansainvälistymistorilla tavattavissa olevat palveluntarjoajat ja ilmoittautuminen osoitteessa kivinet.fi. Osallistuminen on maksutonta.

Lisätietoja: Anne Alho, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, puh. 0295 029 040


Regional information