Navigeringsmeny
Uutiset 2015

Nyheter 2015

Nyheter

Tiennäyttäjät -teosta juhlittiin Kotkassa
– tunnustusta ELY-keskuksen Juha Laamaselle (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

           

Kuvanveistäjä Pertti Kukkosen ympäristötaiteellinen teos Tiennäyttäjät on valmistunut E18-tielle Kotkaan Kyminlinnan liittymään. Teos koostuu kahdeksasta turkoosin värisestä betonipylväästä, jotka alkavat näkyä reilusti ennen liittymää jatkuen siitä Kotkansaaren suuntaan. Pylväät toimivat Kotkan merellistä imagoa korostavana maamerkkinä, pimeään aikaan näyttävästi valaistuina.

Kotkan kaupunki oli teoksen päärahoittaja. Kaupunki vaikutti aktiivisesti siihen että teos lopulta monien vaikeuksien jälkeen toteutui. Toteutumiseen vaikutti myös ratkaisevasti se, että alueen yritykset ja myös taiteilijan yritys osallistuivat teoksen rahoittamiseen. Ely-keskuksen ja Liikenneviraston rooli hankkeen toteutuksessa oli sen mahdollistaminen tiealueelle ja idean esiin nostaminen jo moottoritien suunnitteluvaiheessa. Kaupungin ja Kotkan yrittäjien tilaisuudessa 29.9.2015 Pertti Kukkonen korosti erityisesti ELY-keskuksen Juha Laamasen aktiivista ja kannustavaa otetta hankkeen valmistelussa. Juhalle ojennettiin tilaisuudessa muistoksi pylvään pienoismalli.   

Kuvanveistäjä Pertti Kukkosella on pitkä kokemus vaativien ympäristötaideteosten suunnittelusta ja toteutuksesta eri puolille Suomea. Kansainvälistä menestystä toi vuonna 2014 finaalisija YK:n toimiston edustalle New Yorkiin järjestetyssä veistoskilpailussa, johon osallistui tekijöitä yli 80 maasta.

                              
                               Kuvassa vasemmalta oikealle: projektipäällikkö Juha Laamanen ELY-
                               keskuksesta, kuvanveistäjä Pertti Kukkonen ja Kotkan kaupungin kehitys-
                               johtaja Terhi Lindholm.

 


Regional information