Navigeringsmeny
Uutiset 2014

Nyheter 2014

Nyheter

Team Finland - tässä ja nyt (Pirkanmaan ELY-keskus)

Alihankinta-messut Tampereella 17.9.2014. Lähes 17 000 kävijän joukossa on tamperelaisen turvallisuusalan startup-yrityksen myyntijohtaja Saara Mikkanen. Tavoitteena on löytää hyvien esimerkkien kautta ideoita ja kanavia uudehkon yrityksen kansainvälistymiseen – kenties jopa uusia kumppaneita. Mikkanen kahlaa läpi messuhalleja kunnes törmää suureen sinisensävyiseen messuosastoon. Suuri Team Finland -logo herättää myyntijohtajan mielenkiinnon ja hän päättää mennä jututtamaan messuosaston henkilökuntaa.

"Mikä tämä Team Finland -juttu on ja miten se voi auttaa yritystäni?", esittää myyntijohtaja Mikkanen kysymyksen, joka oli kuultu kyseisellä messuosastolla jo lukemattomia kertoa tuona syksyisenä keskiviikkona. ELY-keskuksen nimikyltillä varustettu mieshenkilö kertoo Team Finlandin olevan tapa koota ulkomaiset ja kotimaiset julkiset kansainvälistymispalvelut samaan pakettiin – hyvässä yhteistyössä yksityisten toimijoiden ja heidän palvelujensa kanssa. Keskustelun jatkuessa myyntijohtaja kertoo yrityksensä suunnitelmista. Kotimainen markkina ei missään tapauksessa riitä yritykselle, on lähdettävä maailmalle, mutta viisaasti. ELY-keskuksen edustaja mainitsee yrityksen kehittämispalvelujen käyttömahdollisuudesta yrityksen vientivalmiuksien kartoittamisvaiheessa. Mahdollisuus kokeneen asiantuntijan hyödyntämiseen kuulostaa Mikkasesta hyvältä ja asia laitetaan saman tien vireille.

Samalla keskusteluun liittyy messuosastolla päivystävä Tekesin asiantuntija, joka esittelee hieman myöhäisemmän vaiheen rahoitusmahdollisuuksia kasvun ja kansainvälistymisen suunnittelun, "market fitin" varmentamisen ja ensimmäisten konkreettisten kansainvälistymisaskelten ottamisen osalta. Siinä yhteydessä tekesläinen muistaa olleensa juuri yhteyksissä ulkomaisen Team Finland -yksikön kollegaan, joka on yhteistyössä paikallisen Finpro-asiantuntijan kanssa järjestämässä aamiaistilaisuutta henkilöiden kanssa, jotka valmistelevat USA:n liittovaltion turvallisuushankintoja. Kyseiseen aamiaistilaisuuteen osallistuminen voisi mukavasti avata ovia suurille markkinoille ja vähintäänkin valaista kansainvälisen asiakaskunnan vaatimustasoa. Myyntijohtaja Mikkasta alkaa askarruttaa kyseiseen aamiaistilaisuuteen valmistautuminen. Myynti-pitchi pitäisi hioa viimeistä piirtoa myöten teräväksi ja vakuuttavaksi. Tähän ELY-keskuksen asiantuntija keksii ehdottaa erään Team Finland -kumppanin toteuttamaa Team Tampere -ohjelmaa, jonka sparraaja-poolista löytyy kokenut pirkanmaalaisen turvallisuusalan yrityksen johtaja. Messuosastolla näyttää olevan myös Finnveran asiantuntija, joten käyttöpääoman vajeeseenkin voisi nyt löytyä hyvä vaihtoehto. Palaset alkavat loksahdella paikoilleen.

Käyntikortteja vaihdetaan ja jatkokuvioista sovitaan. Myyntijohtaja Saara Mikkanen on erittäin tyytyväinen näihin keskusteluihin käyttämäänsä 15 minuuttiin. Team Finland toimii – tässä ja nyt.
 

 

team.finland.fi

 

Kuva ja teksti: Kenneth Nyholm


Regional information