Nyheter 2022

Regional information

Nyheter 2022

Tarjoamme ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua työelämävalmentajan koulutukseen (Pirkanmaa)

Toimitko henkilöstön osaamisen parissa ja haluat kehittyä työelämävalmentajana? Toivoisitko työkaluja työhyvinvoinnin mittaamiseen ja sitä kautta tuottavuuden edistämiseen omassa organisaatiossasi? Haluaisitko kuulla, miten sotepuolella johdetaan osaamista tiedolla tai miten teknologia-alan yrityksessä mitattiin digikyvykkyyttä? Oletko kiinnostunut uudenlaisesta tavasta kehittää osaamistasi verkostomaisesti? 

Tervetuloa oppimaan lisää työhyvinvoinnista, digimuutoksen johtamisesta ja organisaation haasteiden ratkaisemisesta case-esimerkkien siivittämänä. Työelämävalmentajan koulutus sisältää kattauksen työelämän tärkeitä teemoja, joihin pääsee syventymään kokeneiden kouluttajien johdattelemana.

Koulutusohjelma on tarkoitettu yritysten ja henkilöstön osaamisen kehittämisen parissa toimiville henkilöille.

Työelämävalmentajan koulutuksen aikana asiantuntijaosaamisesi kehittyy, ja osaat paremmin tukea yrityksiä kehittymään ja ottamaan muutosten haasteita vastaan. Tavoitteena on myös tarjota parempia palveluja yrityksille, jotta työelämä olisi uudistuvaa, hyvää ja tuottavaa.

Onko työhyvinvoinnin odotukset mahdotonta toteuttaa?

Koulutuksen käynnistystilaisuudessa 1.6. teemoihin johdatti ajatusvoimala Aikatran johtaja, työnohjaaja Terhi Lavonen, jonka missiona on lisätä keveyttä työelämään ja konkreettisia ratkaisuja kaaokseen. Terhi esitti tärkeän kysymyksen: onko työhyvinvointi nykyään niin raskasta, että siitä on tullut työpahoinvointia? Pitääkö kaiken olla superia, vai voiko töissä käydä palkan takia? Odotukset ja motiivit ovat erilaisia. Kiire, muutos ja riittämättömyyden tunteet kuormittavat ja syövät työhyvinvointia. Suunnitelmat eivät aina vastaa todellisuutta ja resursseja. Jatkuva muutos tuntuu vyöryvän päälle. Meistä jokainen voi kuitenkin tehdä hyviä päätöksiä arjessa, jotka edistävät koko työyhteisön hyvinvointia. Mitä sellaista sinä voisit tehdä juuri tänään?

Työhyvinvointia voidaan tarkastella myös laajemmin, organisaatioiden kehittämisen näkökulmasta. Muun muassa tähän näkökulmaan – kutkuttavasti yhdistettynä digitalisaation mukanaan tuomaan muutokseen –  pääset pureutumaan tässä ainutlaatuisessa koulutuskokonaisuudessa. Opit myös teemoihin liittyviä konkreettisia caseja ja työkaluja, joita voit hyödyntää työssäsi organisaatioiden kehittämisen parissa.

Koulutusosiot järjestetään verkossa

Voit osallistua aikataulujesi ja kiinnostuksesi mukaan kaikkiin, tai vaikkapa vain yhteen koulutusosioon. Koulutusosioita on neljä ja ne kestävät kukin 2,5 tuntia. Koulutus on maksutonta.

  • 17.6.2022 Kehittäjänä muuttuvassa toimintaympäristössä
  • 26.8.2022 Työelämän kehittäminen verkostotyössä
  • 30.9.2022 Menestystä osaamisen ja työhyvinvoinnin kehittämisestä
  • 4.11.2022 Organisaation haasteiden tunnistaminen ja niiden ratkaiseminen

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: sanna.kulmala(at)ely-keskus.fi

Voit ilmoittautua koulutuskokonaisuuteen myös suoraan tämän linkin kautta 16.6. mennessä.

Koulutuksen tarjoaa Pirkanmaan ELY-keskuksen “Poweria työelämään” -hanke, joka on Työterveyslaitoksen TYÖ2030 -ohjelman Pirkanmaan aluehanke. Hankkeessa uudistetaan yrityksiin kohdentuvaa verkosto- ja hanketyötä, ja autetaan työpaikkoja ottamaan käyttöön ja hyödyntämään digitalisaation tuomat mahdollisuudet työhyvinvointia ja kilpailukykyä vahvistavalla tavalla. Hankkeessa kehitetään ja lisätään työelämäosaamista, yhteistyötä ja vaikuttavuutta.