Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2017

Tampereen Rantatunnelia pestään päiväsaikaan maanantaina ja tiistaina (Pirkanmaa)

Rantatunnelin itään johtavan A-putken päällystepinnat pestään maanataina 13.2. aamupäivän ja varhaisen iltapäivän aikana. Itään johtava B-putki pestään vastaavasti tiistaina 14.2.

Pirkanmaan ELY-keskus jatkaa Tampereen Rantatunnelin pesu- ja puhdistustöitä. Säännöllisillä pesuilla vähennetään liikenteelle ja tunnelin teknisille laitteille pölystä koituvaa haittaa. Tällä viikolla tunnelia pestään lauhaksi ennustetun sääjakson aikana maanantaina 13.2. ja tiistaina 14.2.    

Pakkasista johtuvan tien pinnan jäätymisriskin vuoksi pesua ei voi näin sydäntalvella tehdä illalla ja yöllä, vaan pesu on tehtävä lämpimämpänä päiväsaikana. Päivällä klo 9–14 välisenä aikana tunnelin liikennemäärä on sellainen, että tunnelin toinen ajokaista voidaan sulkea pesun ajaksi. Mikäli sääolosuhteet maanantai ja tiistaina suinkin sallivat, pestään peräkkäisinä päivinä kumpikin putki.

Myös talvella kuivalla pakkaskaudella tunnelissa esiintyy pölyisyyttä, jota pyritään vähentämään pesemällä tunnelia säännöllisesti. Tunneliputkia ei suljeta pesemisen ajaksi kokonaan, mutta turvallisuussyistä tunnelin ajokaistoja suljetaan vuorotellen kaistaohjauksella ja muilla liikennejärjestelyillä.

LISÄTIETOJA

  • Työpäällikkö Annukka Hakala, Destia Oy, p. 040 529 7860
  • Projektipäällikkö Heikki Koski, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 251  

Regional information