Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Sinilevää vähän Kaakkois-Suomessa (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

Kaakkois-Suomen vakituisista leväseurantapaikoista ainoastaan Lappeenrannan Haapajärvellä on havaittu sinilevää tällä viikolla. Muilla järvi- ja merialueiden vakituisilla leväseurantapaikoilla ei ole ollut levää. Itäisellä Suomenlahdella on ollut tuulista, ja viime viikolla havaittu vähäinen sinilevä on sekoittunut syvempiin vesikerroksiin. Haapajärvellä sinilevää on edelleen erittäin runsaasti, ja useina vuosina runsas leväkukinta on jatkunut syksyyn saakka.

Kouvolasta Kuusankosken Akanojalta saatiin kuluneella viikolla yleisöilmoitus erittäin runsaasta leväesiintymästä, joka osoittautui Euglena-silmälevän muodostamaksi. Kyseinen levä viihtyy rehevissä vesissä ja jätevesien vaikutusalueilla. Muita yleisöilmoituksia ei tällä viikolla tullut. Viime viikonloppuna vähäisiä määriä sinilevää oli yleisöhavaintojen perusteella Pien-Saimaalla Lappeenrannassa ja Suur-Saimaalla Taipalsaaren Myhkiönluodoilla.

Pintaveden lämpötila Kaakkois-Suomen järvissä on tällä hetkellä noin 19–21 astetta. Ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan viikonlopuksi on odotettavissa edelleen vaihtelevaa säätä, joten levätilanteessa ei tapahtune suuria muutoksia loppuviikon aikana.

Levähavaintoja on mahdollista tarkastella Järviwiki/Meriwiki-verkkopalvelussa. Kaakkois-Suomen alueelta tehdyt levähavainnot voi ilmoittaa Kaakkois-Suomen levälinjalle, puh. 040 767 5388 tai sähköpostitse osoitteeseen: levaseuranta.kaakkois-suomi(at)ely-keskus.fi. Levänäytteen lähettämisestä on sovittava erikseen.

Verkossa:

Lisätietoja:

Hydrobiologi Jouni Törrönen 
s-posti:jouni.torronen(at)ely-keskus.fi  
puh. 0295 029 296

Suunnittelija Tiina Ahokas
s-posti: tiina.ahokas(at)ely-keskus.fi
puh. 050 3512 259

Silmälevää Akanojalla 21.7.2015


Regional information