Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Sateet hidastaneet vedenpintojen laskua (Etelä-Savo)

Etelä-Savossa aikainen kevät ja vähäsateinen alkukesä laskivat järvien vedenpinnat keskimääräistä alemmaksi. Heinäkuun alkupäivien sateet ovat hidastaneet vedenpintojen laskua. Saimaan pinta (NN + 76.28 m) on tällä hetkellä +34 cm ajankohdan keskitason yläpuolella. Viime päivien sateet ovat nostaneet Saimaan pintaa muutamilla senteillä. Ennusteen mukaan laskua kertyy heinäkuun loppuun mennessä todennäköisimmin 5-15 cm, sademääristä riippuen. Saimaan vedenkorkeus pysyy ainakin elokuulle saakka keskimääräistä korkeammalla.

Mäntyharjun reitin latvajärvien vedenpinnat ovat monin paikoin ajankohdan keskiarvon alapuolella, mutta niissä vedenpintojen lasku on pysähtynyt. Kyyveden vedenpinta on -7 cm tavanomaista alempana. Viime päivien sateet ovat nostaneet vedenpintaa muutamilla senteillä, mutta vedenpinta todennäköisesti laskee nykyisestä maksimissaan 15 cm heinäkuun aikana. Puulan vedenkorkeus on -8 cm ajankohdan keskiarvoa alempana. Vedenpinta on ollut hitaassa laskusuunnassa, mutta viime päivinä vedenpinta on noussut muutamalla sentillä. Järven vedenpinnan ennustetaan pysyvän suurin piirtein nykyisellä tasolla tai laskevan muutamilla senteillä heinäkuun loppuun mennessä.

Pohjaveden pinnat ovat maakunnassa ajankohdan keskitason tuntumassa. Sateet ovat hidastaneet vedenpintojen laskua.

Järvivedet viilentyneet

Järvivedet ovat viime päivinä viilentyneet. Maakunnan suuremmissa järvissä pintaveden lämpötila on tällä hetkellä noin 18 astetta.
 

Lisätietoja:
Vesienhoidon asiantuntija Juho Kotanen, Etelä-Savon ELY-keskus, puh. 0295 024 192, juho.kotanen(at)ely-keskus.fi


Regional information