Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Sähköisesti jätettyjen maatalouden tukihakemusten määrä lisääntyi Etelä-Savossa 12 % (Etelä-Savon ELY-keskus)

Etelä-Savossa sähköisesti jätettyjen maatalouden tukihakemusten määrä kasvoi tänä keväänä 42,3 prosenttiin. Kasvua  oli  runsaat 12 % viime vuoteen verrattuna. Tästä huolimatta sähköisten hakemusten määrä muuhun maahan verrattuna oli Etelä-Savossa maan pienimpiä yhdessä Uudenmaan ja Lapin kanssa.


Vilkkainta sähköinen haku oli Pohjois-Savossa ja Ahvenanmaalla, jossa  73 % viljelijöiden tukihakemuksista palautettiin sähköisenä. Myös Pirkanmaalla ja Kainuussa sähköisten hakemusten osuus oli lähes 70 prosenttia.

Etelä-Savossa eniten sähköisiä hakemuksia tuli entisen Kerimäen kunnan alueelta 63 %. Myös Joroisista saapui yli 60 % hakemuksia sähköisenä. Puumalasta, Enonkoskelta ja entisen Punkaharjun kunnan alueelta saapui yli puolet hakemuksista sähköisenä. Laimeinta sähköinen haku oli tänä keväänä Mäntyharjulla, jossa sähköisenä saapui  18 % hakemuksista.

Etelä-Savon alueella sähköisten tukihakemusten määrä kasvoi viime vuoteen verrattuna eniten Puumalassa, Punkaharjulla, Mikkelissä, Kangasniemellä ja Rantasalmella.

Viljelijöiden sähköistä tukihakemista on pyritty vauhdittamaan Etelä-Savossa tiedotuksella, viljelijäkyselyllä ja Maatila ICT-koulutushankkeen avulla. Kyselyn mukaan heikot tietoliikenneyhteydet ja katvealueet vaikeuttavat monilla alueilla sähköisten palveluiden käyttöä maaseudulla. Sähköisten palveluiden käyttö on yleensä vähäisempää pienillä tiloilla, joten pienten, tuotannosta luopumista aikovien tilojen suhteellisen suuri osuus Etelä-Savossa voi myös olla yhtenä syynä alhaiseksi jääneeseen maatalouden sähköisen tukihakemusten määrään. Sähköisten palveluiden käyttöä tulee edelleen kehittää, sillä ensi vuonna maatalouden kaikki tukihakemukset tulee jättää Maaseutuvirastolle sähköisessä muodossa tai paperiversiosta skannattuna.  

Lisätietoja:

Yksikön päällikkö Maija Puurunen, Etelä-Savon ELY-keskus, maaseutu ja energia -yksikkö,
p. 029 502 4074, maija.puurunen(at)ely-keskus.fi

Kehityspäällikkö Ossi Tuuliainen, Etelä-Savon ELY-keskus, maaseutu ja energia -yksikkö,
p. 0295 024 098, ossi.tuuliainen(at)ely-keskus.fi


Regional information