Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

 

Sahanperän Savotta 7.9. Pilke & Arktikum, Rovaniemi (Lapin ELY-keskus)

Sahanperän Savotta 2013 herättää Pilkkeen ja Arktikumin ympäristön savottaperinteen henkiin Rovaniemi –päivillä 7.9.2013. Tutustu nykypäivän metsätoimijoihin, koneisiin ja entisajan perinteisiin.

Tapahtumassa tarjolla kaiken ikäisille puuhaa ja katseltavaa. Kävijä voi tutustua puukonveistoon, tuohitöiden tekemiseen, sorvaukseen, hevostyöhön, lintujen veistämiseen ja tukkilaisnäytökseen.

Pihapiirissä kätkösuunnistusta, tiedekeskuksessa askartelua ja pelejä, komsiossa avoimia keskustelutilaisuuksia, Pilke kirjastossa metsäisiä luentoja. Metsäalan toimijat esittäytyvät Tukkipojan parkissa. NATNET Life+ -hanke esittelee metsänomistajille rahanarvoisia vaihtoehtoja. Lavalla esiintyvät Siscott -yhtye ja Lentävän Poron komediashow.

Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy klo 10-16, lisäksi Arktikumissa ja Tiedekeskus Pilkkeessä on avoimet ovet klo 10-18.

Koko perheen tapahtumaa ovat järjestämässä Metsähallitus, Tiedekeskus Pilke, Arktikum, Lapin ELY-keskuksen NATNET Life+ -hanke, Lapin yliopisto, Lapin ammattikorkeakoulu, Lapin ammattiopisto, Suomen metsäkeskus, Stora Enso, Metsä Group, Ponsse, Lappset Oy, Treeform Oy, 4H, Lapin maakuntamuseo ja Metsäntukimuslaitos.

 

Lisätietoja:

Juri Laurila, [email protected] ja www.facebook.com/sahanperansavotta

       


Regional information