Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Pyöräilyaiheisen piirustuskilpailun voitto Joutsenoon (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)
 

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä järjesti maalis-huhtikuussa Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueen viidesluokkalaisille piirustuskilpailun aiheella "turvallinen pyöräily". Kilpailulla liikenneturvallisuustyöryhmä halusi korostaa liikenneturvallisuusasioiden käsittelyn tärkeyttä, niin kouluissa kuin kotonakin.

Kilpailuun saatiin yhteensä 257 piirustusta, 11 eri kunnasta ja 27 koulusta. Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä kävi piirustuksia läpi 18.5. pitämässään kokouksessa ja valitsi voittajakolmikon:

  1. Aino Laine, Kesolan koulu 5B, JoutsenoAino Laineen piirustus, 1. palkinto

 

2.Hilma Huovila, Niinistön koulu 5A, Valkeala

 Hilma Huovilan piirustus, 2. palkinto
 

3. Sini Maunu, Vahteron koulu 5A, Kouvola


Sini Maunun piirustus, 3. palkinto


Tuomaristo oli voittaneesta työstä yksimielinen ja sitä kehuttiin kaikin puolin laadukkaaksi: Työ oli tehty erittäin taitavasti ja siinä oli kuvattu monipuolisesti pyöräilyn turvallisuusteemaa.

Tasaväkisen kilpailun ja erittäin hyvien piirustusten vuoksi päädyttiin antamaan kunniamaininnat lisäksi seuraaville oppilaille ja heidän tekemilleen töille: Hilja Hietaranta (Kangasvarren koulu, Luumäki), Iina Häkkänen (Kyminkartanon koulu, Kotka), Tiina Jääskeläinen (Kartanokoulu, Elimäki),Emma Kalsta (Virasojan koulu, Kaukopään toimipiste, Imatra), Nea Ojala (Haapa-Kimolan koulu, Iitti) ja Helmi Puputti (Kangasvarren koulu, Luumäki).

Kilpailussa voittaneille ja kunniamaininnan saaneille on toimitettu kunniakirjat ja palkinnot kouluihin. Voittajalle luovutetaan pääpalkinto (jopo ja pyöräilykypärä) Kesolan koululla Joutsenossa perjantaina 3.6.2016 kello 10.

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita kouluja ja opettajia, jotka käsittelivät aihetta oppitunnilla ja mahdollistivat oppilaiden osallistumisen. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa pidetystä piirustuskilpailusta on tarkoitus tehdä vuosittainen perinne – erilaisin vuosittain vaihtuvin teemoin.

Kaikkien palkittujen työt ovat nähtävissä Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustoimijan facebook-sivuilla: https://fi-fi.facebook.com/kasliitutoimija

Lisätietoja:

- Kaakkois-Suomen ELY-keskus, liikenneturvallisuusvastaava Sonja Lehtonen, p. 0295 029 385
- Liikenneturva, yhteyspäällikkö Tarja Korhonen, p. 040 534 1183.


Regional information