Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Pressmeddelanden 2013

Punamultamaalia keitetään Huopanankosken kalahautomolla (Keski-Suomen ELY-keskus)

Viitasaarella valtakunnallisesti arvokkaan Huopanankosken maisemissa Koskitien varrella keitetään punamultamaalia 25. syyskuuta klo 10–14. Keittonäytöksen järjestää Keski-Suomessa toimiva LAPE – Laatua perinnerakentamiseen ja ympäristönhoitoon -projekti ja Viitasaaren kaupunki. Tapahtumassa valmistetulla perinteisellä punamullalla maalataan myöhemmin Huopanankoskella sijaitseva vanha vesimylly.

Maalin keitossa ja myllyn maalauksessa ahkeroivat Viitasaaren kaupungin työllistämät LAPE-projektin työntekijät projektityönjohtaja Pekka Niskasen johdolla. Myllyn omistajat osallistuvat urakkaan maksamalla maalausprojektin oheiskustannukset. Työnäytöksen lomassa kannattaa käydä tutustumassa Huopanankosken vanhaan ja kunnostettuun kalahautomoon sekä käydä kävelyllä kosken rannalla Huopanankosken historiaa esittelevällä kulttuuripolulla.

Keski-Suomen ELY-keskuksen hallinnoima ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittama LAPE-projekti kouluttaa ja työllistää työntekijöitä yhteistyössä kuntien kanssa maakuntamme kulttuuriympäristön kunnostuksen ja ympäristönhoidon töihin vuosina 2008–2014. Projektin päätavoitteena on työllistymisen ja työmarkkinoilla pysymisen edistäminen sekä syrjäytymisen ehkäiseminen. LAPE-projekti toimii tänä vuonna 16 Keski-Suomen kunnassa ja työt jatkuvat lokakuun loppuun.

Lisätietoja kohteesta:

Projektityönjohtaja Pekka Niskanen, p. 040 754 8223

Lisätietoja projektista:

Projektikoordinaattori Anne Yli-Olli, p. 0295 024 836, [email protected]

 


Regional information