Navigeringsmeny
Uutiset 2017

Nyheter 2017

Nyheter 2017

Porokello sai Poliisin valtakunnallisen liikenneturvallisuuspalkinnon

Porokello-hankkeelle on tänään luovutettu liikenneturvallisuuspalkinto Poliisin liikenneturvallisuus-seminaarissa Tampereella. Valtakunnallinen Poliisin liikenneturvallisuuspalkinto myönnetään ansiokkaasta toiminnasta liikenneturvallisuuden hyväksi.

Poliisin julkaiseman tiedotteen mukaan, palkintolautakunta perusteli Porokellon palkitsemista sillä, että hankkeen idea on hyvä ja tavoitteet kunnianhimoiset ja riittävän korkealla. Kokeilu on oiva esimerkki teknologian hyödyntämisestä liikenneturvallisuustyössä. Projektin hyvällä yhteistyöllä on saatu media ja kansalaiset kiinnostumaan aiheesta.

Porokello on Lapin ELY-keskuksen hallinnoima tutkimus- ja kehityshanke, missä mobiiliteknologiaa hyödyntäen luodaan uusi älyliikenteen palvelu porovaroittamiseen. Porokellon varoitukset saa mm. navigaattoreihin ja älypuhelimiin. Järjestelmän kehittämiseen on sitoutunut useita eri tahoja ja yrityksiä kuten Lapin ELY-keskus, Liikennevirasto, Paliskuntain yhdistys, Paikkatieto Online Oy, Milliemallie Oy ja V-Traffic.

Lue lisää:

Kuvassa vasemmalta oikealle: Ahti Lahtela Paikkatieto Online, liikenneturvallisuusinsinööri Merja Lämsä, ylijohtaja Jaakko Ylinampa, ja projektipäällikkö Maria Timo-Huhtala.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Ahti Lahtela Paikkatieto Online, liikenneturvallisuusinsinööri Merja Lämsä, ylijohtaja Jaakko Ylinampa, ja projektipäällikkö Maria Timo-Huhtala. Kuvaaja: Henri Hautamäki.


Regional information