Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Pohjois-Karjalassa yli 13 000 työtöntä työnhakijaa (Pohjois-Karjalan ELY-keskus)

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli tammikuun lopussa 13 226 työtöntä työnhakijaa; 367 henkilöä enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Joulukuusta 2015 työttömien työnhakijoiden määrä väheni 330 henkilöllä.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalassa tammikuun lopussa maan korkein, 18 %. Vuosi sitten osuus oli 17,4 %.

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli 14 %.

ELY-keskuksen työllisyyskatsaus uudistui

ELY-keskusten alueelliset työllisyyskatsaukset yhdenmukaistettiin sisällöltään ja ulkoasultaan. Kaikissa katsauksissa on samanlaiset grafiikat ja tilastot alueen keskeisistä tiedoista; työttömyystilanteesta, työllisyyden kehityksestä ja TE-toimiston toiminnasta.

Uudistuksella pyritään palvelemaan paremmin työllisyyskatsauksen käyttäjiä tarjoamalla helpommin tulkittavaa ja vertailukelpoista tilastotietoa. Graafisen esitystavan rooli vahvistuu – katsaukset sisältävät jatkossa enemmän kuvioita kuin numeroita.

Tammikuun työllisyyskatsauksesta lähtien kaikkien ELY-keskusten tuoreimmat työllisyyskatsaukset löytyvät selainversioina samasta nettiosoitteesta www.temtyollisyyskatsaus.fi. Kyseiseltä verkkosivulta voi mm. kopioida kuvioita ja ladata valitsemansa tilastotiedot omaan käyttöön (toiminnot avautuvat kuviota klikkaamalla). Sivulta voi myös ladata työllisyyskatsauksen pdf-muodossa.

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaukseen voi siirtyä suoraan osoitteella: www.temtyollisyyskatsaus.fi/pohjois-karjala.aspx

Katsauksen etusivulta vasemman yläkulman valikosta voi vaihtaa näkymän koko maan sekä muiden ELY-alueiden työllisyyskatsauksiin.

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus tammikuu 2016 on pdf-tiedostona ladattavissa myös nettisivulta: http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-karjala-tyollisyyskatsaukset

Lisätietoja

Työvoimapalveluasiantuntija Eija Ratinen, puh. 0295 026 093
Yksikön päällikkö Reijo Vesakoivu, puh. 0295 026 116
[email protected]


Regional information