Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Pohjois-Karjalassa noin 12 700 työtöntä työnhakijaa (Pohjois-Karjalan ELY-keskus)

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli maaliskuun lopussa 12 696 työtöntä työnhakijaa; 311 henkilöä (3 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Helmikuusta työttömien työnhakijoiden määrä väheni 202 henkilöä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalassa maaliskuun lopussa edelleen maan korkein, 17,3 %. Vuosi sitten osuus oli 16,7 %. Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli 13,3 %.

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan on osoitteessa: www.temtyollisyyskatsaus.fi/pohjois-karjala.aspx

Tukea urasuunnitteluun saatavilla joustavasti Pohjois-Karjalassa

Huhtikuusta alkaen on mahdollista saada tukea oman työ- tai koulutusuran suunnitteluun koko maakunnassa entistä joustavammin. Asiakaspalautteen pohjalta uravalmennusta on kehitetty henkilökohtaisempaan suuntaan siten, että osallistuja suunnittelee valmentajan kanssa juuri hänen tarpeisiinsa sopivimman valmennuksen tarjolla olevista teemakokonaisuuksista. Valmennuksen kesto joustaa tarpeen mukaan 10 – 30 päivän välillä.

Palvelu on tarkoitettu kaikille Pohjois-Karjalan TE-toimiston asiakkaille, jotka tarvitsevat tukea omien työ- ja koulutusvaihtoehtojensa suunnitteluun ja rakentamiseen, esimerkiksi vastavalmistuneille, maahanmuuttajille, yrittäjyyttä harkitseville tai uuteen ammattiin suuntaaville. Valmennus toteutetaan monimuotoisesti hyödyntäen verkko-ympäristöä ja se sisältää vahvan henkilökohtaisen ohjauksen.

Lisätietoja ja ilmoittautumislinkit: http://toimistot.te-palvelut.fi/pohjois-karjala/ajankohtaista Pohjois-Karjalan tapahtumakalenteri - Valmennukset


Regional information