Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Pohjois-Karjalassa lähes 13 000 työtöntä työnhakijaa (Pohjois-Karjalan ELY-keskus)

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli helmikuun lopussa 12 898 työtöntä työnhakijaa; 337 henkilöä enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Tammikuusta työttömien työnhakijoiden määrä väheni 328 henkilöllä.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalassa helmikuun lopussa edelleen maan korkein, 17,5 %. Vuosi sitten osuus oli 17,0 %.

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli 13,7 %.

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan on osoitteessa: www.temtyollisyyskatsaus.fi/pohjois-karjala.aspx

Nuorten koulutus- ja kesätyöhaut ajankohtaisia

Pohjois-Karjalassa on tällä hetkellä työnhakijana 1 658 alle 25-vuotiasta nuorta. Lukumäärän perusteella nuorten työllisyystilanne vaikuttaa haastavalta, mutta huomionarvoista siinä on myös se, että tilanne elää koko ajan työnhakujen alkaessa ja päättyessä eli työnhakijoiden joukko ei ole koko ajan sama. Kevään aikana työnhakuja alkaa paljon valmistumisten myötä, mutta myös päättyy kausitöiden alkaessa ja myöhemmin uusien opintojen alkaessa.

Korkeakoulujen hakuaika on käsillä juuri nyt (16.3.-6.4.), aikuiskoulutuksiin ehtii hakea myös myöhemmin keväällä. Kesätöitäkin voi vielä löytää, kun on aktiivinen ja toimii ripeästi! Tietoa ja tukea hakuprosesseihin nuori saa muun muassa TE-palveluista.

Lisätietoja: http://te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/nuoret/index.html


Regional information