Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2017

Pohjois-Karjalassa 12 900 työtöntä työnhakijaa (Pohjois-Karjala)

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli tammikuun lopussa 12 901 työtöntä työnhakijaa; 325 henkilöä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalassa maan korkein, 17,5 %. Vuosi sitten työttömien osuus oli 17,9 %.

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli tammikuussa 13,0 %. Vuosi sitten osuus oli 14,0 %.

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan on osoitteessa: www.temtyollisyyskatsaus.fi/pohjois-karjala.aspx Latauslinkki pdf-muotoiseen työllisyyskatsaukseen on katsaussivun oikean laidan valikon kansilehtikuvassa.

Kesätöihin ehtii vielä  

Pohjois-Karjalassa on haettavana useita tuhansia kesätyöpaikkoja monien eri alojen yrityksillä ja työnantajilla. Mikäli haluaa tulla valituksi johonkin näistä, on hyvä toimia viimeistään nyt, sillä kesätyönhaku on parhaillaan vilkkaimmillaan. 

Kesätyönhaussa työnhakukanavia kannattaa hyödyntää monipuolisesti. Töitä voi esimerkiksi hakea suoraan työnantajilta, etsiä yritysten nettisivuilta tai lehdistä, kysyä sukulaisilta ja tuttavilta sekä sosiaalisen median kautta. 

Tärkeää on pitää työnhaun asiakirjat ajan tasalla, kohdistaa hakemus juuri haettavana olevaan paikkaan ja laatia se huolellisesti. Hakemusten ja CV:n laatimiseen löytyy runsaasti vinkkejä netistä, mm. te-palvelut.fi -sivustolla. Kevään abeille ja myös muille valmistuville opastusta työnhakuun löytyy myös Abi-Emilia -videolta.


Regional information