Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Pirkanmaalla leviä hieman vähemmän kuin edellisviikolla (Pirkanmaan ELY-keskus)

Pirkanmaalla havaittiin viikolla 27 vähän sinilevää Pyhäjärvellä Lempäälän Mäyriänrannassa, Vesilahdella kirkonkylän havaintopisteessä ja Sastamalan Houhajärvellä.

Levätilanne saattaa vaihdella paljon yhdenkin päivän aikana järvien eri osissa. Kansalaisten sinilevähavainnot ovat antaneet tärkeää lisätietoa levien esiintymisistä. Oman rannan tai uimapaikan levätilannetta kannattaa tarkkailla.

Vähäinen määrä sinilevää näkyy vedessä useimmiten vihertävinä hiukkasina ja levä voi heikentää näkösyvyyttä tai muodostaa kapeita leväraitoja rannalle. Runsastuessaan vesi on selvästi leväpitoista ja veden pinnalle voi kohota pieniä levälauttoja. Pahimmillaan sinilevät voivat muodostaa laajoja levälauttoja tai ajautua rannoille paksuiksi kasaumiksi.

Koko maan sinilevätilanteen voi käydä katsomassa Järviwiki-verkkopalvelussa. Viranomaisten havaintojen lisäksi myös kansalaiset voivat lisätä sinne omia havaintojaan. Sinilevähavaintoja voi ilmoittaa myös Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen leväseurantayhdyshenkilölle.

Lisätietoja:

Pirkanmaan ELY-keskus:

  • Ylitarkastaja Anu Peltonen
    puh. 0295 036 367
    anu.peltonen(at)ely-keskus.fi

Järviwiki:


Regional information