Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Patoon tullut vika oli aiheuttaa tulvan Punkalaitumen taajamassa (Pirkanmaan ELY-keskus)

Haviokosken pato (tunnetaan myös nimellä Haukankosken pato) Punkalaitumenjoella vioittui keskiviikkona 10.2. iltapäivällä, kun nostokoneisto juuttui eikä patoluukkua pystytty nostamaan. Paikalla oli kaksi paikallisen urakoitsijan nosturia, mutta patoa ei saatu liikkumaan.

Padon vioittuminen ja eiliset sateet olivat nostaa vedenkorkeutta Punkalaitumen taajamassa ja aiheuttaa siten uhkaa keskustan rantarakennuksille, mutta padon tulva-aukosta otettiin yksi setti (eli puuparru) pois ja siten lisättiin virtaamaa. Vedenkorkeus padon yläpuolella on lähtenyt jo laskuun, ja tilanne on tällä hetkellä vakaa. Kunnalta saatujen tietojen mukaan Punkalaitumen taajaman alueella vesi ei ole noussut merkittävästi, ja joessa on vielä jääkansi. Sääennusteen mukaan sateet jatkuvat vielä, joten padon juoksutukset pysyvät edelleen suurina. Tilannetta seurataan tiiviisti.

Pato sijaitsee noin 5 km Punkalaitumen keskustasta alavirtaan ja sillä säädellään Punkalaitumenjoen virtaamaa. Padon omistaa Punkalaitumenjoen perkausyhtiö ja sen on rakennettu 60-70 -lukujen taitteessa.

Lisätietoja:

Seuraa meitä Twitterissä:

www.twitter.com/pirvesi (Vesiasiat Pirkanmaalla)

www.twitter.com/pirkanmaanely (Pirkanmaan ELY-keskus)


Regional information