Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Parkanon eritasoliittymän parantamistyöt käynnistyvät kiertotiejärjestelyillä (Pirkanmaan ELY-keskus)

Yleinen liikenne siirtyy kiertotielle Valtatie 3 ja 23 eritasoliittymän kohdalla

Pirkanmaan ELY-keskus käynnistää Parkanon eritasoliittymän parantamistyöt loppuvuodesta 2015. Rakennustyöt alkavat ensi viikolla kiertotiejärjestelyillä. Yleinen liikenne siirretään nykyisen valtatie 3 ja 23 eritasoliittymän kohdalla työnaikaiselle kiertotielle hankkeen rakennustöiden ajaksi.

Liikenteen siirto työnaikaiselle kiertotielle tehdään sääolosuhteiden salliessa ensi viikon (48) alussa. Valtatie 3 osalta kiertotiejärjestelyt ovat käytössä kesään 2016 asti. Valtatie 23 osalta kiertotiejärjestelyt ovat käytössä syksyyn 2016 asti. Kiertotiejärjestelyihin tehdään muutoksia keväällä 2016, mutta niistä tiedotetaan silloin ihan erikseen uudelleen.  

Töiden yhteydessä myös nopeusrajoituksia joudutaan alentamaan. Lisäksi liikenne pysäytetään ajoittain lyhytaikaisesti kokonaan. Pysäytykset tehdään ruuhka-ajan ulkopuolella.

Parkanon hankkeessa puretaan nykyinen huonokuntoinen eritasoliittymän risteyssilta, jonka tilalle rakennetaan uusi risteyssilta. Samassa yhteydessä sillan alikulkukorkeutta kasvatetaan. Myös eritasoliittymäalueen liikennejärjestelyjä parannetaan rakentamalla muun muassa liittymäkanavointeja ja kiertoliittymä risteyssillan itäpuolelle, eritasoliittymän ramppien ja Valtatie 23 liitoskohtaan. Lisäksi liittymäalueen valaistus ja päällysteet uusitaan, ja liikenteenohjausta sekä kuivatus- ja turvallisuusrakenteita parannetaan.

Eritasoliittymän rakennustyöt valmistuvat kokonaisuudessaan loppuvuodesta 2016.
Urakoitsijana hankkeessa toimii Kreate Oy.

Lisätietoja:
•    Investointipäällikkö Tero Haarajärvi, p. 0295 036 223, Pirkanmaan ELY-keskus
•    Työmaapäällikkö Aaro Hakala, p. 045 126 0074, Kreate Oy
 

 


Regional information