Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Oma robotti! Rantakylän koulussa 7-luokkalaisille (Etelä-Savon ELY-keskus)

Etelä-Savon ELY-keskus järjestää yhteistyössä Rantakylän yhtenäiskoulun ja Hacklab Mikkelin kanssa Rantakylän yhtenäiskoulun 7-luokkalaisille Oma robotti! -tapahtumakokonaisuuden, joka täydentää Digitaalisen kaupunkiseikkailun (2. – 3.10.2015) ideaa ja liikkumisen unelmavuotta.

Robotit on nyt rakennettu ja on aika testiajoon ja varsinaiseen kilpailuun.

Perjantaina 2.10. Rantakylän koulussa järjestetään harjoitusajot, jossa oppilaat testaavat Hacklabin robottipajassa rakentamansa robotit klo 12 – 15 koulun liikuntasaliin rakennetulla radalla, joka antaa mahdollisuuden kovaankin kilpailuun.

Maanantaina 5.10. klo 12 – 14 järjestetään Oma Robotti! -kokonaisuuden viimeinen tapahtuma: Rantakylän Formula! Rantakylän Formula on ajokisa, jossa nopein ja taitavin robotti palkitaan kahdessa sarjassa: itserakennetut robotit ja pallorobotit.

Maanantain ajokisat sekä perjantain harjoitusajot ovat medialle avoimia tapahtumia ja kiinnostuneet saavat tulla seuraamaan, kuinka 7-luokkalaisten robotit kisailevat keskenään. Tilaisuuksien aikana voi haastatella ja kuvata koulun oppilaita ja henkilöstöä.

Oma robotti! -kokonaisuudessa kokeillaan käytännössä, kuinka ensi vuonna uudistetussa opetussuunnitelmassa uudet teemat ohjelmointi ja robotiikka voivat kannustaa oppilaita. Rantakylän koulun 7-luokkalaiset saavat Oman robotin avulla esimakua siitä, mitä ja miten tulevaisuudessa opiskellaan. Kokonaisuus käynnistää opetuksen suunnittelun ohjelmoinnista ja robotiikasta laajasti.

Rantakylän 7-luokkalaiset rakentamassa omia robotteja Hacklabissa 17.9.2015

Lisätietoja:

Kehityspäällikkö Tuija Toivakainen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 220, tuija.toivakainen(at)ely-keskus.fi

Harjoittelija Anu Mahlberg, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 050 3128 906, anu.mahlberg(at)ely-keskus.fi

Linkkejä, taustatietoa ja kuvamateriaalia


Regional information