Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Nuorten työttömyys vähenee Varsinais-Suomessa (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli tammikuun lopussa 31 400 työtöntä työnhakijaa. Tammikuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee nyt 1 400 henkilöllä. Viime vuoden tammikuusta määrä kasvoi 600 henkilöllä eli 2,0 prosentilla, kun koko maassa työttömien määrä kasvoi 2,4 prosentilla.

Työttömien osuus työvoimasta oli tammikuun lopussa VarsinaisSuomessa 13,8 % eli 0,2 % korkeampi kuin vuotta aiemmin. Koko maassa osuus kasvoi 0,3 prosenttiyksiköllä, ollen 14,0 %. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on suurempi kuin koko maassa ja samalla osuus on maan ELY-keskusalueista neljänneksi pienin.

Työttömien määrä kasvoi vuoden takaisesta useimpien ELY-keskusten alueilla. Poikkeuksen muodostavat Pohjois-Suomi, Keski-Suomi ja Häme. Pohjanmaalla ja Uudellamaalla työttömyyden kasvu oli maan voimakkainta. Varsinais-Suomessa työttömien määrä kasvoi hieman hitaampaa tahtia kuin koko maassa.  Nuorten työttömyys puolestaan on kääntynyt laskuun Turun seudulla ja Turunmaalla tapahtuneen käänteen johdosta. Vakka-Suomessa ja Turunmaalla on puolestaan tapahtunut käänne, johon pyritään kaikkialla: pitkäaikaistyöttömyys on kääntynyt laskuun.

Helmikuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee ja niin on tapahtumassa Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Tarkempaa tietoa:

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus

  • tästä uusi työllisyyskatsaus monikäyttöisenä selainversiona, tallennettavissa (pdf)

Lisätietoja:

Varsinais-Suomen ELY-keskus

analyytikko Juha Pusila (puh. 0295 022 772)


Regional information