Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Nuorten työttömyys aleni 15 Varsinais-Suomen kunnassa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun lopussa 27 800 työtöntä työnhakijaa. Toukokuun aikana työttömien määrä väheni 500 henkilöllä. Viime vuoden toukokuusta määrä kuitenkin kasvoi 1 700 henkilöllä eli 6,6 prosentilla, kun koko maassa työttömien määrä kasvoi 9,1 prosentilla.

Toukokuun lopussa työttömien osuus työvoimasta oli Varsinais-Suomessa 12,3 % eli 0,8 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Koko maassa osuus kasvoi 1,0 prosenttiyksiköllä, ollen 12,5 %. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa ja samalla se on maan ELY-keskusalueista neljänneksi pienin.

Työttömien määrä kasvoi vuodentakaisesta lähes kaikkien ELY-keskusten alueilla – Kainuussa määrän lasku jatkuu. Varsinais-Suomessa työttömien määrä kasvoi hieman hitaampaan tahtiin kuin koko maassa, kun esimerkiksi Uudellamaalla työttömyyden kasvu oli sitä selvästi nopeampaa. Pitkäaikaistyöttömien ja nuorten osalta määrän kasvu jatkui lähes kaikkien ELY-keskusten alueilla. Myönteistä on että nuorten työttömyys on kääntynyt laskuun Pohjois-Suomen lisäksi myös Varsinais-Suomessa.

Kesäkuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Lisätietoja:  työllisyyskatsaus  ja analyytikko Juha Pusila (puh. 0295 022 772)


Regional information