Navigeringsmeny
Uutiset 2016 sv

Nyheter 2016

Nyheter 2016

Nuoriin kohdistuvat ESR-hankkeet esittäytyivät Kouvolassa (Kaakkois-Suomi)

Euroopan sosiaalirahasto tukee muun muassa nuorten mahdollisuuksia kouluttautua ja työllistyä. ELY-keskus on tehnyt Kaakkois-Suomeen yhteensä 51 rahoituspäätöstä ESR-hankkeille, joista 29 toteutuu Kymenlaaksossa ja 22 Etelä-Karjalassa. Hankkeille on myönnetty EU-rahoitusta yhteensä noin 10 miljoonaa euroa. Lähes puolet hankkeista kohdistuu nuoriin.

Perjantaina 23.9.2016 Kouvolan kaupungintalossa esittäytyi 14 kaakkoissuomalaista hanketta, joiden tavoitteena on parantaa nuorten elämää sekä auttaa oman uran löytämisessä, koulutuspolulle pääsemisessä ja työllistymisessä. Nuoria kannustetaan myös yrittäjyyteen.

Hankkeet esittelivät kokemuksiaan ja tuloksiaan muun muassa esimerkkien ja videoiden kautta. Esitykset oli jaoteltu neljään eri teemaan: Työtä ja toimeentuloa nuorille, Ohjaamot nuorten tukena, Tukea elämänhallintaan sekä Nuoret ja yrittäjyys.

Avauspuheenvuorossaan kehittämispäällikkö Ritva Kaikkonen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta kertoi, että tilaisuuden tarkoituksena on antaa ajankohtaista tietoa Kaakkois-Suomessa meneillään olevien hankkeiden osallisuuteen, osaamiseen, työllistymiseen ja yrittäjyyteen liittyvistä tuloksista ja kokemuksista. Tavoitteena on samalla edistää Kaakkois-Suomen laadukkaiden tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluiden tuottamista verkostoyhteistyönä. 

Tilaisuuden järjestivät Hämeen ELY-keskus ja Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Kaakkois-Suomen elinikäisen oppimisen ja ohjauksen verkosto (Kaakon ELO-foorumi).


Tilaisuuteen osallistui yli 80 henkilöä, jotka edustivat muun muassa hankkeiden toteuttajaorganisaatioita, oppilaitoksia, kehittämisyhtiöitä sekä järjestöjä ja kaupunkeja.


18-vuotias Venla Vähä-Nuuja (vas.) on saanut useita keikkatöitä Work Pilots -sovelluksen kautta. Duunista toimeen -hankkeen projektipäällikkö Taru Mikkonen Kouvola Innovationista kertoi hankkeen monipuolisesta palvelutarjonnasta. "Tässä ajassa kasvokkainen toiminta on tärkeää, esimerkiksi Duunitreffeillä työnantaja pääsee heti haastattelemaan ja valitsemaan hakijoita jatkohaastatteluihin".


Energiaopintojen elinkaaripolku -hankkeen esittelypisteellä bioenergiantuotannon opiskelijoita ja ELY-keskuksen Ritva Kaikkosta jututti KSAOn Tomi Höök, joka vastaa vientikouluhankkeista.


Tauolla osallistujilla oli mahdollisuus verkostoitua ja tutustua esittelypisteisiin.


Tilaisuuden järjestäjätrio Merja Rossi (vas.) ja Pekka Mutanen Hämeen ELY-keskuksesta ja Ritva Kaikkonen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta.

Lisätietoja:

 

 


Regional information