Navigeringsmeny
Uutiset 2014

Nyheter 2014

Nyheter

Nuoret seikkailevat Mikkelissä 5. - 10.9.2014

Syyskuun alussa Mikkeli muuttuu jälleen digitaaliseksi pelikentäksi, kun kaupungin keskustasta muodostetaan interaktiivinen pelikenttä, jossa pelaajat suunnistavat rasteilta toiselle älypuhelimille tehdyn ohjelman avulla. Kaupunkiseikkailu on sidottu tiiviiksi kuuden päivän tapahtumaksi, joka on kaikille ilmainen 5. - 10.9.2014.  

Etelä-Savon ELY on mukana järjestelyissä ja päivän tapahtumissa aktiivisesti. Se on myös rastikohde. Tiistaina 9.9. Elämä on peliä on tapahtumarastina.

Perjantain teemana on yrittäjyys, sillä 5.9. vietetään vuosittaista Yrittäjän päivää. Digiseikkailun avajaisia vietetään Mikkelin torilla klo 11 - 17. Samassa yhteydessä kuulijoita innostaa ja ravistelee räätäli-mediapersoona Arman Alizad.

Lisäksi torilla pidetään myyntikilpailu, jossa ESEDUn opiskelijoilla on mahdollisuus kokeilla omia yrittäjätaitojaan myymällä kivijalkaliikkeiden tuotteita. Torilla on myös ESEDUn HakuPaku-pakettiauto, jonka yhteyteen on järjestetty pakuun änkäytymiskilpailu. Lisäksi torilla haastetaan vaikuttajia mittelemään halonhakkuussa osana seikkailua. Kuka päihittäisi kaupunginjohtajan?

Lauantain 6.9. teemana on liikunta ja hyvinvointi. Liikunta alkaa Sport Forumilla klo 10, ja se on osa Täydellistä Liikuntakuukautta. Energiaa hyvistä hetkistä, Tajua mut! & Olkkari alkavat Raviradalla klo 15.00 ja siellä menoa vauhdittaa lisäksi Skybreakers tulistunt -ryhmä.

Back to the Wilderness -luontopäivää vietetään sunnuntaina 7.9. klo 11 - 14 Urpolan luontokeskuksen maastossa. Tapahtumassa saa tietoa luonnosta ja jokamiehen oikeuksista. Paikalla on myös mahdollisuus paistaa makkaraa nuotiolla.

Miä  & työ -tapahtumassa maanantaina 8.9. Olkkarissa laitetaan CV:t kuntoon ja opitaan, miten erotutaan muista työnhakijoista ja etsitään työpaikkoja. Neuvontaa saa myös asunnon hankintaan ja talousasioihin. Yrittäjät Heikki Isotalus ja Sami Kämppi kertovat nuorille työnhakijoille vinkkejä työhaastattelijan näkökulmasta klo 12.30 alkaen. Mukana on mm. seudun yrityksiä, Olkkari, Mikkelin kaupungin työllisyyspalvelut ja TE-toimisto.

Etelä-Savon ELY-keskus järjestää Elämä on peliä -tapahtuman tiistaina 9.9. klo 12 - 16 Mikkelin ammattikorkeakoulun Kampussalissa (A 117, A-rakennus). Elämä on peliä tarjoaa nuorille ja aikuisille tekemistä eli pelimaistiaisia ja huikeita tarinoita pelien avulla oppimisesta, työstä ja vapaa-ajasta. Mukana ovat esim. Mikkelin Poikateatterin improryhmä, Olli Pelz Legend of Grimrockin luoja, Anttu Harlin Kikattavan kakkiaisen keksijä, nuorten puheenvuoroja 4H-yhdistyksestä, MAMOKista ja Pelituki-hankkeesta ja monia muita näköaloja valottavia huippuja graafisesta fasilitoinnista alkaen! Ilmoita mukaan itsesi lisäksi myös nuoret: www.ely-keskus.fi/etela-savo -> Tapahtumat ja koulutukset (Aluevalinta: Etelä-Savo).

Grande Finale eli supersuositut päättäjäiset pidetään keskiviikkona 10.9. klo 17 - 20 Kirkkopuistossa. Hauskaa on luvassa, esim. ilmainen benjihyppy, paintball-tarkkuusammuntaa ja juoksubenji sekä huippuluokan artisti ja paikallisia bändejä esiintymässä.

Digitaalisen kaupunkiseikkailun järjestäjiä ovat Observis Oy, OiOi Oy, Mikke ry ja Miktech Oy. Nuorten viikon ovat tehneet mahdolliseksi Etelä-Savon ELY-keskus, Marski-Data Oy, Etelä-Savon Koulutus Oy eli ESEDU, Etelä-Savon työterveys, Ruokakesko Oy, Etelä-Savon Viestintä Oy eli sanomalehti Länsi-Savo, Mikkelin ammattikorkeakoulu Oy, Mikkelin kaupunki, Osuuskauppa Suur-Savo, Suur-Savon Osuuspankki, Mikkeli Entrepreneurship Society, Aalto yliopiston Pienyrityskeskus, Suksistudio, Etelä-Savon yrittäjät, Etelä-Savon kauppakamari, Lähitapiola, Metsäsairila Oy, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta, Lääkärikeskus Ikioma Oy ja Olkkari.

Grande Finalessa 10.9. Kirkkopuistossa voi nauttia kaupunkimaisemista jälleen viime vuoden tapaan benjihypyllä (youtube)!

Teksti, kuva ja kuvateksti:

Kehityspäällikkö Tuija Toivakainen, Etelä-Savon ELY-keskus
Projektipäällikkö Johanna Koponen, TENHO –hanke, Etelä-Savon ELY-keskus

Lisätietoja         

Digitaalinen kaupunkiseikkailu:


Regional information