Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Moporeitit muuttuvat Joensuussa ja Liperissä (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Pohjois-Savon ELY-keskus ja Joensuun kaupunki ovat yhteistyössä tarkistaneet Joensuun kantakaupungin alueen moporeittisuunnitelman. Jatkossa mopoilua sallitaan yhdistetyillä pyörätie-jalkakäytävillä ainoastaan vilkkaimpien pääteiden ali- tai ylikulkujen yhteydessä – silloinkin vain, jos yhteys on riittävän turvallinen ja vaihtoehtoista reittiä ei ole tarjolla kohtuullisen ajomatkan etäisyydellä.

Mopoilua ei jatkossa sallita kehätien pyörätie-jalkakäytävällä. Kajaanintien varrella jää mopoilun sallivat merkit ainoastaan kehätietä risteävälle pyörätie-jalkakäytävälle Teollisuuskadun alikulun ja Wahlforssinkadun eteläpään väliselle osuudelle.

Siilaisen ja Marjalan väliseltä osuudelta poistettiin mopoilun sallivat merkit jo vuonna 2013. Nyt ELY-keskus on päättänyt siirtää mopoilun ajoradalle myös Liperin kunnassa Ylämyllyntiellä, maantiellä 15641, välillä Lautasuo–Marjala. Samalla välin nopeusrajoitus muutetaan 60 km:iin/h.

Moporeittien tarkistamistyössä on sovellettu uusimpia, vuonna 2014 julkaistun jalankulku- ja pyöräilyväylien suunnitteluohjeen periaatteita. Tärkeimmät suunnittelua ohjanneet ja mopoilua rajoittavat kriteerit liittyvät väylien käytön turvallisuuteen: pyöräilyn ja jalankulun liikennemäärät sekä näkemäolosuhteet väylien alikulkukäytävien yhteydessä.

Muutokset astuvat voimaan heti kun merkkimuutokset on toteutettu.

Liitteet:

 

Lisätietoja:

Pohjois-Savon ELY-keskus
Liikenneturvallisuusasiantuntija Esko Tolvanen, puh. 0295 026 769

Joensuun kaupunki
Liikenneinsinööri Jarmo Tihmala, puh. 050 311 6261 (29.3.2016 alkaen)

 


Regional information