Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2017

Mitä töissä? -kampanja raotti lappilaista työarkea (Lappi)

Lapin työelämää kehittävä Työelämä 2020 -alueverkosto kokosi #mitätöissä -kampanjalla 3.3.–15.5.2017 tarinoita työelämästä tämän päivän Lapissa. Tavoitteena oli saada läpileikkaus tämän päivän lappilaisesta työelämästä ja tuoda konkreettisesti esiin työelämää ja sen moninaisuutta.

– Vaikka kampanja-aika oli suhteellisen lyhyt, saimme upeita ja persoonallisia tarinoita lappilaisesta työarjesta. Tästä kuuluu iso kiitos kaikille osallistuneille, kiittelee Satu Huikuri ELY-keskuksesta.

Lappilaiset tekevät työtään suurella sydämellä. Asioita tehdään ihmiseltä ihmiselle – tunteita unohtamatta. Työssä innostavat työn sisältö ja ihmiset, joiden kanssa työtä tehdään. Huolenaiheena työssä on resurssien vähäisyys. Monilla työ ja vapaa-aika lomittuvat ja lappilainen kiinteä luontosuhde tulee näkyville monessa tarinassa. 

Tarinoita työpäivien arjesta ei ole Lapissa aiemmin koottu tällä tavoin. Lapin yliopiston tutkija Pälvi Rantala kokoaa tarinat kansien sisään julkaisuksi, joka ilmestyy syksyllä. Kirjoituksia tullaan mahdollisesti hyödyntämään myös tutkimuskäytössä.

Kampanjan aihepiiristä tullaan julkaisemaan myös #Mitätöissä-räppi. Tästä kuullaan myöhemmin lisää.

Kaikkien tarinansa jakaneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken on arvottu kaksi 100 euron lahjakorttia urheiluliikkeeseen. Lahjakortit voittivat Sari Keskitalo ja Anne Laukkanen. Lapin kamariorkesterin musiikkia voittivat Julius Oförsagd, Juri Laurila ja nimimerkki "työ on tehty kun se on dokumentoitu". Onnittelut kaikille arvonnassa voittaneille! Palkintoja saaneisiin on oltu yhteydessä.

Kaikki tarinat löytyvät kampanjan verkkosivulta ja facebook-sivulta Mitä töissä.

Lisätietoja:
johtava asiantuntija Satu Huikuri, puh. 0295 037 049 (soittopyynnön voi tarvittaessa jättää tekstiviestillä),
satu.huikuri(at)ely-keskus.fi


Onnettarena arvonnassa toimi yksikön päällikkö Tuija Ohtonen (oik.). Satu Huikuri pitelee arvontakoria.


Regional information