Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Pressmeddelanden 2015

Maatalouden investointitukien maksatus alkaa tammikuussa (Etelä-Savon ELY-keskus)

Ensimmäiset tänä vuonna myönnetyt nuoren viljelijän aloitustuet maksetaan joulukuun alusta alkaen. Samaan aikaan alkavat myös neuvontakorvauksen maksut neuvontaorganisaatioille.

Maatalouden investointitukien ja aloitustukien ensimmäisen valintajakson päätökset saatiin pääosin tehtyä marraskuun loppuun mennessä. Toisen valintajakson päätöstenteko on parhaillaan käynnissä ja päätökset saadaan tehtyä vuoden loppuun mennessä.

Myönteisen investointitukipäätöksen saaneet viljelijät voivat alkaa tammikuussa hakea investointituen maksuja ja lainojen nostolupia sähköisesti Hyrrä-palvelun kautta. Myös ne nuoret viljelijät, jotka ovat hakeneet korkotukilainaa sisältävää aloitustukea, voivat tammikuussa hakea lainan nostolupia Hyrrässä. ELY-keskukset aloittavat päätöksenteon investointitukien maksuhakemuksista ja lainan nostoluvista helmikuussa.

Maatalouden investointi- ja aloitustukien sähköinen haku on jatkuva, vaikka päätökset tehdäänkin valintajaksoittain. Tähän mennessä maatalouden investointituista noin 60 % ja aloitustuista noin 50 % on haettu sähköisesti.

Lisätietoja:

Yksikön päällikkö Maija Puurunen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 074
Maaseutuasiantuntija Hannu Korhonen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 054
Maaseutuasiantuntija Mikko Ukkonen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 100

etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi


Regional information